Furia agricultorilor, în Franța: Agricultorii au promis că vor începe luni un “asediu” al Parisului/ Ministrul de Interne anunță mobilizarea a 15.000 de polițiști și jandarmi

paris franta

În timp ce agricultorii au promis că vor începe luni un “asediu” al Parisului, guvernul începe să se pregătească pentru “săptămâna tuturor pericolelor”, relatează Lefigaro.fr. “Un important dispozitiv defensiv” va fi desfășurat.

Capitala Franței va fi blocată în această luni în mai multe puncte de pe autostradă, după apelul mai multor sindicate de a institui un asediu în oraș. În total, sunt prevăzute opt “puncte de blocaj”: în zona Chennevières (autostrada A1), în apropiere de Jossigny (A4), la Ourdy (A5), Villabé (A6), la punctul de taxare Buchelay (A13), la Longivilliers (A10), între podul Gennevilliers și D311 (A15) și la intersecția D301 de la Isle-Adam (A16), a declarat duminică seară pentru AFP FRSEA din Île-deFrance.

Aproape “15.000 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați pentru a ține punctele de tensiune” în această zi de luni, a precizat și Gérald Darmanin duminică seara, stabilind o linie roșie la intrarea în “Paris și în marile orașe”.

Urmăriți AICI desfășurarea evenimentelor.

 

Sursa foto: Pexels / Chris Molloy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *