G7 vrea să plafoneze prețurile la petrolul rusesc până la 5 decembrie

petrol Sursa foto: Pixabay

G7 intenționează să plafoneze prețurilor la exporturile de petrol rusesc până la 5 decembrie, când vor intra în vigoare sancțiunile Uniunii Europene care interzic importurile maritime de țiței rusesc, a declarat miercuri un oficial de rang înalt din G7 pentru Reuters.

„Scopul aici este de a ne alinia la calendarul pe care UE l-a pus deja în aplicare. Vrem să ne asigurăm că mecanismul de plafonare a prețurilor intră în vigoare în același timp”, a declarat oficialul.

G7 – Statele Unite, Canada, Japonia, Germania, Franța, Italia, Franța, Italia și Marea Britanie – au declarat luna trecută că vor lua în considerare stabilirea unui plafon pentru țițeiul rusesc pentru a limita veniturile din petrol pe care Moscova le folosește pentru a-și finanța invazia din Ucraina.

De atunci, au existat eforturi pentru a implica China și India, care cumpără deja petrol rusesc la un preț redus față de prețul pieței.

„Am primit deja vești de la o serie de țări asiatice care sunt interesate fie să se alăture coaliției, fie să înțeleagă mai bine punctul la care va fi stabilit prețul pentru a-și întări mâna în negocierile cu rușii cu privire la viitoarele contracte”, a declarat oficialul G7.

Prețul stabilit de G7 va fi făcut public din acest motiv, a precizat acesta. China și India sunt interesate de ideea de a-și reduce la minimum costurile de import al petrolului, deoarece sunt îngrijorate de impactul bugetar prin prețurile de vânzare cu amănuntul, adesea subvenționate, și de inflație, a mai spus oficialul.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *