Gazprom oprește livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1 timp de 72 de ore

gazprom, gaze, nord stream 2, gazoduct, rusia, energie, furnizor Sursa foto: Facebook/ Gazprom

Gazprom anunță că va întrerupe livările de gaze pe gazoductul Nord Stream 1 către Germania, pentru întreținere, între 31 august și 3 septembrie, potrivit Seeburger, citat de Reuters.

Confirmarea cu privire la calendarul întreținerii conductei care trece pe sub Marea Baltică spre Germania continuă un impas energetic între Moscova și Bruxelles, care a contribuit la accelerarea inflației în regiune și a crescut riscul de raționalizare și recesiune.

Compania controlată de Kremlin a redus deja fluxurile prin Nord Stream 1, cea mai mare conductă care transportă gazul rusesc către Germania, la 20% din capacitate din cauza a ceea ce descrie ca fiind echipamente defecte.

Fluxurile de gaze prin alte rute de conducte au scăzut, de asemenea, de când Rusia a trimis trupe în Ucraina, la 24 februarie, în ceea ce Moscova numește o „operațiune militară specială”.

Nominalizările pentru gazoductul Nord Stream 1 au scăzut la zero din 31 august, ora 0200 CET, arată datele de pe site-ul operatorului.

Fluxurile prin Nord Stream 1 au fost destul de stabile marți, la aproximativ 20% din capacitate. Oprirea urmează după o reducere de 10 zile de mentenanță în iulie și a ridicat temeri cu privire la posibilitatea ca Rusia să reia livrările de gaze după închidere.

Sursa foto: Facebook/ Gazprom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *