Gazprom se aşteaptă la o scădere a producţiei de gaze cu aproximativ 4% anul acesta, un nou indiciu al impactului sancţiunilor asupra Rusiei

Redacția apr. 28, 2022 0 comentarii
Gazprom

Gazprom se aşteaptă la o scădere a producţiei de gaze cu aproximativ 4% anul acesta, a anunţat joi Vitaly Markelov, adjunctul directorului general, un nou indiciu al impactului sancţiunilor asupra Rusiei, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Markelov a declarat, fără a da amănunte suplimentare, că firma estimează că producţia se va reduce la 494,4 miliarde metri cubi (bcm) în 2022, de la 514,8 bcm în 2021. Ar fi cel mai redus nivel al producţiei Gazprom din 2017, când s-a situat la 471 bcm.

Miercuri, Gazprom a oprit livrările de gaze către Polonia şi Bulgaria, după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut ţărilor pe care el le-a calificat drept “neprietenoase”, după invadarea Ucrainei, să implementeze o schemă în cadrul căreia îşi vor deschide un cont la Gazprombank pentru a face plăţi în euro sau dolari pentru importurile de gaze naturale, urmând ca aceste fonduri să fie convertite în ruble ruseşti.

Ministerul rus al Economiei se aşteaptă în 2022 la o scădere a producţiei de gaze şi petrol, conform unui document consultat de Reuters. Anul acesta, producţia de gaze ar urma să scadă la 702,4 – 720,9 bcm, de la 763,5 bcm în 2021.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *