Gazprom spune că întrerupe complet aprovizionarea cu gaz către comerciantul olandez de gaze GasTerra

Redacția mai 31, 2022 0 comentarii
Gazprom

Gigantul energetic rus Gazprom a declarat marți că a întrerupt complet livrările de gaz către comerciantul olandez de gaze GasTerra, după ce nu a făcut plăți pentru gazul livrat în aprilie, respectându-și promisiunea de a întrerupe livrări în jos din cauza problemelor de plată, scrie Reuters.

Rusia a întrerupt deja aprovizionarea cu gaze către Polonia, Bulgaria și Finlanda, care au refuzat să plătească pentru gazul rusesc în ruble.

Noile cerințe pentru țările pe care Moscova le consideră „neprietenoase” au fost introduse în urma sancțiunilor ample impuse de Occident Rusiei pentru ceea ce ea numește o „operație militară specială” în Ucraina.

GasTerra, care cumpără și comercializează gaze în numele guvernului olandez, a declarat că a făcut și-a făcut un plan B și va acoperi cele 2 miliarde de metri cubi de gaz pe care se așteptase să-i primească de la Gazprom până în octombrie.

GasTerra a declarat luni că a decis să nu adopte noul sistem de plată, care presupunea crearea de conturi pentru a converti plățile în euro în ruble.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *