Gazul lichefiat american va costa cu 5% mai puțin decât cel rusesc

Redacția mai 17, 2022 0 comentarii
GNL gaze naturale lichefiate

Gazul lichefiat din SUA va fi cu 2 până la 5% mai ieftin decât gazul rusesc pe care Bulgaria îl poate obține în acest moment. Acest lucru a fost anunțat pentru publicația bulgară BNR de deputatul Ivailo Mircev de la „Bulgaria Democrată”, membru al Comisiei parlamentare pentru energie, scrie Dnevnik, citată de Rador.

Premierul bulgar Kiril Petkov a anunțat recent că cele două nave cu gaz lichefiat negociate sunt deja în drum spre Bulgaria și este prevăzut să sosească pe 8 și 23 iunie. El a subliniat că acest contract a fost semnat între Bulgargaz și o companie americană, nu au existat intermediari, dar a refuzat să anunțe numele companiei, pentru a nu o expune din cauza prețului mic în fața altor clienți pe care aceasta îi are.

„Prețul acestor petroliere nu este la fel de profitabil în acest moment, ca și cum ar avea un contract pe termen lung. Va fi cu foarte puțin mai mic decât cel pe care l-a oferit Gazprom – cu aproximativ 2 până la 5% mai mic decât prețul pe care l-am obține pentru gazul rusesc în acest moment. Acesta este prețul final care va fi la sosirea gazului în Bulgaria”, a spus Mircev, care a refuzat de asemenea să facă public numele companiei americane care va livra gazul lichefiat.

Sursa foto: Linkedin / MOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *