Gebrüder Weiss, companie austriacă de transport și logistică, anunță că a început construcția unui nou terminal logistic lângă București în care va investi 20 de milioane de euro

Redacția iun. 8, 2023 1 comentarii
Popesti site

Gebrüder Weiss România, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de transport și soluții logistice, a început construcția unui nou terminal logistic amplasat în Sud Estul Capitalei, în Popești Leordeni, potrivit unui comunicat de presă.

Compania a transmis că a achiziționat în acest sens un teren cu o suprafață totală de 70.000 mp și va derula o investiție de 20 de milioane de euro. 

„Dezvoltarea constantă a ultimilor ani și nevoia de a veni în întâmpinarea clienților noștri au contribuit la decizia de a realiza noua investiție. Am ales zona Popești Leordeni, în Sud-Estul Bucureștiului, deoarece vom fi în vecinătatea autostrăzii A2 și viitorului inel de centură al Bucureștiului A0, beneficiind astfel de infrastructura locală. În plus, prin inaugurarea noului hub, ne vom crește capacitatea de depozitare, ceea ce se va traduce, în cele din urmă, în diversificarea portofoliului și a numărului de clienți”, a declarat Viorel Leca, Director General al Gebrüder Weiss România. 

Potrivit afirmațiilor sale, odată cu inaugurarea noului hub, compania va da dovadă de o și mai mare eficiență în acoperirea livrărilor. În plus, accesul la autostrada către Constanța va oferi companiei și avantajul de a eficientiza legătura cu terminalul de la malul mării.

Conform declarațiilor lui Viorel Leca, construcția noului terminal a fost deja începută, urmând ca acesta să fie dat în folosință la finalului anului în curs. Noul terminal va avea o suprafață totală de cca. 17.000 mp, din care 13.500 mp spațiu de depozitare, 3.400 mp destinat activităților de cross-docking.

Noul terminal va pune la dispoziția clienților toată gama de servicii – FTL (Full Truck Load), LTL (Less Than Truckload), transport în regim de grupaj, depozitare și logistică, vamă și livrare la domiciliu prin Home Delivery. De asemenea, acesta va fi un depozit clasa A, în conformitate cu cerințele ADR – acord  referitor la transportul rutier internațional al mărfurilor periculoase. Clădirea va fi una eficientă prin utilizarea panourilor fotovoltaice, climatizarea clădirii cu ajutorul pompelor de căldură și a stațiilor de încărcare pentru mașini și camioane electrice. Noua facilitate va găzdui 90 de angajați, dintre care 60 angrenați în zona de depozitare și 30 în zona de birouri. 

„Noul nostru terminal din Popești Leordeni este al doilea hub arondat zonei București. Acesta, alături de cele din Arad, Sibiu, Cluj-Napoca, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova, cumulează o suprafață totală de depozitare și cross-docking de peste 85.000 mp”, a completat Viorel Leca. 

Comentarii

  1. Tot austrieci ?? Pe cetatenii romani simpli primariile ii terorizeaza cu adrese si respingeri iar pe astia neprieteni rasisti care nu ne lasa in shengen …..De ce nu asteapta in continuare vreo autorizatie de construire ?? Sint mari investitori, au venit sa ne jigneasca ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *