Candidații la alegerile prezidențiale au avut un schimb dur de replici, joi seară, la dezbaterea organizată de Euronews, pe tema planului Simion care promitea case la 35.000 de euro pentru români, despre care chiar George Simion a recunoscut că a fost un plan de promovare, de marketing.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Întrebări de la jurnaliști. Euro sare de 5,12 lei. Prezentați-ne concret cum vă veți îndeplini promisiunile din Planul Simon. Propuneți un milion de locuințe la 35 mii de euro, refinanțarea creditelor ipotecare și case la un leu pentru românii care se întorc.
George Simion: E o mare problemă felul în care sunt răstălmăcite lucruri. Planul Simion intenționez să-l respect, presupune implementarea unor măsuri concrete pentru bunăstarea românilor. Sunt sigur că ați fost cu toții în Spania, Italia și ați văzut programe de repopulare în sudul Italiei, cu proiecte de genul case la 1 euro, case care trebuie reconstruite, case date tinerilor. Eu pun accent pe tineri, pe fondul locativ. În momentul în care apar politicieni care încearcă să introducă frica în români prin intermediul televiziunilor plătite din bugetul de stat, în momentul în care se dau bani cu nemiluita către campaniile electorale, către partidele politice, către presă pentru a minți și distorsiona realitatea… Banii trebuie să mearcă către pensii, către alocații, către români, nu către sinecuri, nu către clientela politică din spatele primarilor și miniștrilor. Trebuie începută o reformă în administrație de sus. În 2009 poporul român a ales Parlament format din 300 de parlamentari. Reducerea cheltuielilor bugetare, pe care au încercat unele televiziuni miluite să o răstălmăcească, deși cu 2-3 luni înainte prietenii din stânga mea susțineau aceste reforme, reprezintă o formă de manipulare și de inducerea fricii în rândul populației prin astfel de tentative de manipulare.
Nicușor Dan: Până la urmă a fost sau nu plan de marketing ăsta cu case de 35 de mii de euro?
George Simion: La fel ca și mersul dvs la coafor pentru a vă tunde a fost plan de marketing. Pentru că a fost un plan de marketing nu înseamnă că acest program nu trebuie implementat, din punct de vedere al dezvoltării urbanistice este vital ca românii să nu mai plece peste hotare.
Nicușor Dan: Diferența e că atunci când mă duc la coafor nu stau zeci de mii de oameni la coadă și nu dau speranțe false.
George Simion: Vorbim aici de voință și putirință. El vrea să meargă la coafor, noi să construim locuințe la prețuri accesibile.