Germania: Guvernul planifică patru terminale plutitoare pentru importul de gaze lichefiate, mediul privat adaugă încă unul

Al cincilea terminal plutitor pentru importul de gaze lichefiate (GNL) va fi construit în Germania de un consorţiu privat, pe lângă cele patru planificate deja de Guvern, a anunţat Ministerul Economiei, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Cel de-al cincilea terminal, care va fi situat în Lubmin, la aproximativ 250 km nord de Berlin, ar trebui să fie construit până la finalul acestui an. Lubmin şi Stade, lângă Hamburg, au fost anunţate de Ministerul Economiei ca fiind locurile celor două terminale planificate de Guvern.

Construirea acestor terminale face parte din strategia Germaniei de a-şi reduce rapid dependenţa de energia din Rusia. Deja au fost anunţate două terminale în Wilhelmshaven şi Brunsbuettel, ambele la nord de Bremen, care vor fi operaţionale în această iarnă.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Conform Ministerului Economiei, terminalele din Stade şi Lubmin vor fi operaţionale cel mai devreme la finalul lui 2023.

Importatorii de gaze din Uniunea Europeană se grăbesc să găsească surse alternative de aprovizionare cu gaze, pe măsură ce rup legăturile cu regimul lui Vladimir Putin, în contextul războiului din Ucraina. Pentru Germania, ţară care îşi asigura din Rusia aproximativ jumătate din necesarul de gaze, livrările prin noile terminale ar acoperi aproximativ o treime din consumul său anual şi de asemenea ar creşte, cu o cincime, capacitatea totală de import a UE.

Graţie celor cinci terminale plutitoare, plus a altor două terminale terestre care urmează să fie construite, Germania ar trece în faţa Marii Britanii în termeni de capacitate de import de gaze lichefiate, fiind devansată doar de Spania în UE.