Germania plănuiește garanții pentru împrumuturi de 68 de miliarde de dolari pentru firmele din energie

Redacția sept. 13, 2022 0 comentarii
energie electrica, curent, retea electrica, stalp

Germania urmează să folosească un fond creat pentru a ajuta companiile să facă față loviturii economice cauzate de pandemie pentru a oferi garanții pentru împrumuturi firmelor energetice aflate în dificultate, potrivit unei surse, scrie Bloomberg.

Banca de dezvoltare de stat KfW ar urma să supravegheze mecanismul, iar volumul garanțiilor de împrumut disponibile ar fi de aproximativ 67 de miliarde de euro, a spus sursa.

Guvernul cancelarului Olaf Scholz urmează să aprobe planul — care este conceput pentru a ajuta companiile energetice obligate să plătească prețuri mai mari din cauza reducerilor de aprovizionare din Rusia — la o reuniune a cabinetului de miercuri.

Cea mai mare economie a Europei se află în centrul crizei energetice a continentului, deoarece Rusia reduce aprovizionarea ca represalii pentru sancțiunile impuse în urma invaziei sale asupra Ucrainei. Au crescut îngrijorările că Germania s-ar putea confrunta cu un val de falimente în urma crizei.

Cel mai recent plan de garantare a împrumuturilor, care a fost raportat pentru prima dată de ziarul Handelsblatt, este separat de pachetul de ajutor financiar anunțat în aprilie, destinat parțial să ajute firmele energetice suprasolicitate de cerințele de garanție.

Germania și partenerii săi europeni iau măsuri de urgență pentru a sprijini utilitățile pe fondul temerilor că companiile nu vor putea face față. Compania norvegiană Equinor ASA a declarat că comerțul european de energie riscă să se prăbușească.

Scholz a încercat marți să liniștească industria germană că guvernul face tot posibilul pentru a rezolva orice problemă de lichiditate.

„Am extins scutul de protecție pentru companiile care sunt deosebit de afectate”, a spus Scholz într-un discurs la o conferință a asociației patronale BDA la Berlin.

Măsurile includ împrumuturi acordate de KfW cu dobândă scăzută, programe de garantare și ajutor pentru companiile mari consumatoare de energie, a spus el.

Sursa foto: Parlamentul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *