Germania va obține în acest an peste 50% din energia sa din surse regenerabile, estimează ministrul Economiei

Redacția sept. 18, 2023 1 comentarii
sistem fotovoltaic foto

Germania va genera probabil în acest an peste 50% din energia sa din surse regenerabile, dar trebuie să accelereze viteza de tranziție spre sfârșitul deceniului, a declarat luni ministrul Economiei, Robert Habeck, scrie Reuters.

Având în vedere că cererea de energie electrică este în creștere, energiile regenerabile ar trebui să reprezinte 80% din producția de energie până în 2030, a declarat Habeck la o conferință organizată de fundația Heinrich Boell din Berlin.

“Nu vom ajunge acolo în ritmul actual”, a spus el.

Ministrul Economiei, al cărui portofoliu include și energia și acțiunea climatică, a vorbit despre un boom în industria energiei solare, fiind de așteptat ca obiectivul din acest an de a atinge o capacitate de 9 gigawați să fie atins.

Expansiunea energiei eoliene onshore progresează de asemenea bine, a spus el, volumele anului 2022 fiind deja atinse până la sfârșitul lunii iulie 2023.

Potrivit ministrului, extinderea energiei eoliene offshore a fost împiedicată de lipsa componentelor necesare pentru construirea instalațiilor.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. Multa ipocrizie, cum s-au gandit sa produca 50% din energie pe an din aceste resurse dependente de factori naturali iar consumul nu poate fi dependent de acesti factori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *