Germania va plafona prețurile la electricitate pentru gospodării și industrie. Pentru companiile industriale o să fie o plafonare a preţurilor pentru 70% din consumul din anul precedent

Redacția nov. 1, 2022 0 comentarii
nord stream 2, gaze naturale, conducta, gazoduct, energie, gazprom

Germania va introduce un plafon de preț la electricitate pentru consumatorii casnici și industriali, ca parte a măsurilor pentru a ajuta cea mai mare economie europeană să facă față crizei energetice, potrivit unui document consultat marți de Reuters.

Pentru consumatorii industriali, electricitatea va fi limitată la 13 cenți de euro pe kilowatt-oră (kWh) aplicat pentru 70% din consumul din anul precedent, potrivit documentului.

Pentru consumatorii casnici, prețurile vor fi limitate la 40 de cenți pe kWh pentru 80% din consumul de bază, se adaugă în document.

Diferența dintre prețul de piață care va fi plătit și plafonul, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie, ar urma să fie compensată direct de către furnizori cu o deducere lunară.

Potrivit proiectului consultat marți de Reuters, guvernul dorește ca plafonarea pretului la gaze să intre în vigoare în februarie, cu o lună mai devreme decât fusese prevăzut într-o propunere a Comisiei.

Măsura a atras atenția Uniunii Europene, care a criticat abordarea mai mult de sine stătătoare a Germaniei, care subliniază diferențele dintre membrii bogați și cei săraci.

Sursa foto: Nord Stream 2 / Igor Kuznecov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *