Germania vrea să sprijine industria eoliană internă, pentru a face față concurenţei chineze

eoliene, energie regenerabila Sursa foto: Pexels

Germania planifică acordarea de garanţii de stat pentru producţia de energie eoliană, ca parte a unui pachet de măsuri pentru a stimula industria eoliană, pe fondul preocupărilor guvernelor şi companiilor europene cu privire la avântul companiilor chineze în acest sector, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Berlinul va extinde programul de la banca de stat KfW pentru transformarea durabilă, incluzând aceste garanţii, a declarat Ministerul Economiei, întrucât sunt necesare garanţii de aproximativ 16 miliarde de euro pentru creşterea producţiei până în 2030.

Măsurile vor extinde, de asemenea, cerinţele de securitate cibernetică energetică pentru a include toate companiile care au acces la o unitate de generare a energiei. Un purtător de cuvânt al ministerului a precizat că măsurile vor începe să fie implementate imediat, cu planuri de a discuta rezultatele iniţiale la începutul anului 2025.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

”Trebuie să continuăm să îmbunătăţim condiţiile pentru a menţine această industrie competitivă şi pentru a asigura crearea de valoare în viitor în Germania şi Europa. Aceste măsuri reprezintă un pas crucial,” a declarat ministrul economiei, Robert Habeck, într-un comunicat, după o întâlnire cu reprezentanţii industriei la Berlin.

Planul urmăreşte, de asemenea, reducerea dependenţei de China pentru componente critice, cum ar fi magneţii permanenţi, din care peste 90% provin în prezent din această ţară. Industria va dezvolta o foaie de parcurs pentru a atinge acest obiectiv până la sfârşitul acestui an sau începutul lui 2025, a precizat ministerul.

Guvernul german intenţionează să folosească instrumente existente ale UE, cum ar fi Regulamentul privind subvenţiile externe şi măsurile tradiţionale de protecţie comercială, cum ar fi reglementările antidumping şi antisubvenţie, pentru a asigura concurenţa echitabilă.

Tensiunile dintre Beijing şi UE, cele mai mari pieţe de energie eoliană din lume, sunt ridicate. Comisia Europeană a lansat în aprilie o investigaţie pentru a stabili dacă firmele chineze beneficiază de subvenţii nejustificate.

Experţii din industrie spun că utilizarea turbinelor chinezeşti este inevitabilă pentru a atinge obiectivele UE privind energia regenerabilă pentru 2030.

Bruxelles-ul estimează că trebuie adăugaţi anual cel puţin 37 de gigawaţi de energie eoliană, comparativ cu cei 17 GW adăugaţi în 2023. Cu toate acestea, Europa, atentă la experienţele trecute în care industrii cheie au fost pierdute din cauza concurenţei externe puternic subvenţionate, este hotărâtă să evite un rezultat similar în sectorul eolian.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: