Germanii de la Dräxlmaier iau un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD / În România, grupul va folosi banii pentru a investi în sisteme de baterii pentru mașini electrice

Draxlmaier baterii electrice Dominic Fritz

Producătorul german de componente auto Dräxlmaier primește un împrumut de până la 75 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru investiții în mobilitate electrică și cheltuieli generale de capital în trei țări din Europa de Sud-Est – România, Macedonia de Nord și Moldova, scrie Seenews.

Împrumutul negarantat de rang superior va sprijini extinderea capacității de producție a Draexlmaier în România pentru cablajele de înaltă tensiune și sistemele de baterii pentru vehicule electrice și va lărgi accesul la competențe relevante pentru piață, a precizat miercuri BERD într-o descriere sumară a proiectului.

Draexlmeier va introduce noi programe de formare privind competențele tehnice emergente și programe de ucenicie, în colaborare cu universitățile locale, pentru a sprijini pregătirea forței de muncă și incluziunea în regiune, potrivit comunicatului.

În octombrie 2021, BERD a investit 25 de milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni Schuldschein legate de ESG în valoare de 350 de milioane de euro a companiei germane de automobile Fritz Draexlmaier pentru a susține investițiile în România, Moldova și Macedonia de Nord. Finanțarea anterioară a creditorului a vizat, de asemenea, sprijinirea investițiilor în e-mobilitate în cele trei țări din Europa de Sud-Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *