Germanii de la Man au prezentat deja autobuzul Lion’s City Electric în România și se vor concentra pe electric și hidrogen

Man

Producătorul auto MAN Truck & Bus se va concentra în principal pe domeniile electromobilității, vehiculelor autonome și soluțiilor digitale, care vor deveni pietrele de temelie ale unei noi strategii numite „NewMAN”, pe care producătorul de vehicule comerciale din München, care face parte din Grupul Traton, le-a prezentat recent.

Cele mai importante noutăți despre produs în cadrul prezentării strategiei sunt că autobuzul electric MAN’s Lion’s City E este acum disponibil cu două opțiuni de baterie. În plus față de configurația familiară pentru o autonomie de 200 până la 270 de kilometri, în viitor va exista o a doua variantă numită „Raza maximă” pentru „raze zilnice mai mari”.

MAN a prezentat versiunea de serie a Lion’s City Electric în București, Brașov, Sibiu, Cluj, Oradea și Timișoara, în perioada 31 martie – 09 aprilie. Acesta este produs la sfârșitul anului 2020 în uzina poloneză MAN din Starachowice.

Ca a doua știre despre produs, MAN consideră că un nou model, Lion’s Intercity LE, va intra în producție la începutul anului 2022. Din 2023 autobuzul, care, ca autobuz cu intrare redusă, este potrivit și pentru călătoriile interurbane, va de asemenea au o versiune hibridă. Noua serie de modele va înlocui trei modele de autobuze existente, spune MAN.

În ceea ce privește tehnologia, MAN își anunță intenția de a se concentra asupra tehnologiilor cu emisii zero, cu accent pe baterie-electrică și hidrogen.

„Noua generație MAN Lion’s City este pregătită pentru orice aplicație. Modelele de autobuze complet electrice MAN Lion’s City îndeplinesc cerințele actuale de sustenabilitate, fiabilitate și eficiență în ceea ce privește transportul public. Modelul MAN Lion’s City E devine din ce în ce mai popular între clienții europeni. Viitorul fără emisii începe acum. Împreună putem realiza acest lucru.”, a declarat Heinz Kiess, Senior Manager, Head of Product Marketing Bus, MAN Truck & Bus SE.

Modelul disponibil pentru testare, în România, a fost MAN Lion’s City E de 12 metri. Vehiculul este dotat cu un pachet de baterii, compus din șase unități, cu o capacitate de 480 kWh, 3 uși acționate electric, dintre care două au control automat, precum și faruri LED. La interior, MAN Lion’s City E are 35 de locuri în versiunea MAN City Advanced, spațiu pentru persoane cu dizabilități locomotorii și cărucior copil lângă ușa a 2-a, iluminat interior cu LED, sistem de aer condiționat, unitate de încălzire cu putere minimă de 20kW și încălzire auxiliară.

Autobuzul articulat complet electric Lion’s City 18E, cu o capacitate de transport de până la 120 de pasageri, a intrat în producția de serie în luna aprilie 2021.

Modelul MAN Lion’s City E a fost achiziționat deja de doi operatori europeni de transport local din Luxembourg și Anvers.

Sura foto: Man

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *