Siemens AG a finalizat achiziția diviziei de tehnologie a acționărilor industriale a companiei EBM-papst. În viitor, aceasta va avea denumirea „Sisteme Mecatronice” în cadrul Siemens.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Divizia are aproximativ 650 de angajați, iar portofoliul său include sisteme mecatronice inteligente și integrate, destinate aplicațiilor din gama de joasă tensiune, precum și sisteme de acționări utilizate în soluții de transport autonome și în alte aplicații industriale. Această achiziție completează portofoliul Siemens Xcelerator, consolidând poziția companiei ca furnizor de top de soluții flexibile pentru automatizări industriale.
Integrarea noului portofoliu în oferta existentă de soluții de automatizări și valorificarea rețelei globale de vânzări Siemens vor deschide noi piețe și vor genera un potențial comercial importante în domeniul soluțiilor inteligente pentru acționări industriale și robotică alimentate cu baterii.
„Noile elemente din portofoliu extind și îmbunătățesc semnificativ oferta noastră pentru clienții care doresc să automatizeze și să digitalizeze procesele de producție în fabrici inteligente. Sistemele noastre mecatronice de acționare integrate oferă flexibilitate, productivitate și eficiență sporite pe o piață globală în creștere pentru sisteme de transport autonome, inclusiv roboți mobile și sisteme tip shuttle,” explică Achim Peltz, CEO al diviziei Motion Control din cadrul Siemens Digital Industries.
Portofoliul extins include două variante principale: Simotics E-1EE1 (rotoare interne), pentru sisteme de transport, depozitare și sortare alimentate cu baterii, respectiv Simotics E-1EV1 (rotoare externe), cu o eficiență energetică, menite pentru aplicații de intralogistică.
Sistemul de direcție Simotics E ArgoDrive este dezvoltat pentru a răspunde cerințelor pentru intralogistică și automatizări industriale.
Aceste tehnologii susțin obiectivele de sustenabilitate ale Siemens, oferind soluții contribuind la crearea de fabrici digitale flexibile și scalabile. Simotics E va fi produs în Germania (St. Georgen și Lauf an der Pegnitz) și în România (Oradea).
Siemens are unități de producție axate pe inovație în Sibiu și Buziaș. Prin integrarea noii unități „Sisteme Mecatronice” din Oradea, Siemens se extinde pe piața autohtonă, unde compania este prezentă încă din 1905.
În luna mai 2025, compania EBM-papst a anunțat o investiție de 30 de milioane de euro într-o nouă fabrică și un centru de cercetare și dezvoltare la Oradea, scria Economedia.
În martie 2024, Siemens a anunțat că intenționează să achiziționeze divizia de motoare industriale a companiei germane EBM-papst, care are o unitate de producție inclusiv la Oradea, ca parte a eforturilor de automatizare a fabricilor.