GFG Alliance, grupul care deţine combinatul siderurgic Liberty Steel Galaţi, în prag de colaps. Guvernul de la Londra respinge cererea de ajutor financiar

Redacția mart. 29, 2021 0 comentarii
Liberty galati , combinat siderurgic

Miniştrii britanici au respins cererea omului de afaceri Sanjeev Gupta pentru un împrumut de urgenţă de 170 de milioane de lire sterline (234,36 milioane de dolari), pentru a preveni colapsul GFG Alliance, a anunţat publicaţia Financial Times (FT), citată de Reuters. GFG Alliance deţine combinatul siderurgic Liberty Steel Galaţi.

La începutul acestei luni, fondul britanic Greensill a intrat în insolvenţă în Marea Britanie, după ce a fost abandonat de mai multe mari instituţii financiare, precum Credit Suisse. Greensill este principalul creditor al GFG Alliance, un conglomerat de companii controlat de magnatul Sanjeev Gupta şi familia sa. Colapsul Greensill a creat probleme de finanţare pentru GFG Alliance, care are 35.000 de angajaţi în 30 de ţări, notează Agerpres.

Guvernul de la Londra a respins cererea de ajutor a lui Gupta din cauza multiplelor temeri, a informat FT, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Un purtător de cuvânt al GFG nu a dorit să comenteze informaţia, în timp ce un purtător de cuvânt al Guvernului britanic a precizat că autorităţile “monitorizează strâns” evoluţiile legate de Liberty Steel.

În luna iulie 2019, Liberty Steel a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oţelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia de la grupul ArcelorMittal. Activă pe plan global, Liberty Steel are o capacitate anuală de producţie de 13 milioane de tone în Europa, 72% din volumul total, şi are 17.000 de angajaţi pe continent.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu_Iordachi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.