Glovo anunță concedierea a 250 de angajați la nivel global, invocând o scădere a comenzilor

Redacția ian. 30, 2023 0 comentarii
Glovo

Compania spaniolă Glovo, parte a grupului german Delivery Hero, a declarat luni că intenționează să concedieze 250 de angajați la nivel global, invocând o scădere a comenzilor și ineficiența după ce pandemia COVID-19 a dus la o creștere a angajărilor, scrie Reuters.

Concedierile, care vor afecta în principal birourile Glovo din Barcelona, reprezintă o reducere de 6,5% a forței de muncă globale a companiei.

“Decizia de concediere afectează în mare măsură sediul central al companiei din Barcelona, în domenii precum funcțiile de sprijinire a afacerilor, recrutarea și datele”, a declarat directorul executiv Oscar Pierre într-un comunicat.

“Nu vor fi afectați curierii, cei care fac cumpărăturile clienților sau angajații din prima linie”.

Pierre a declarat că extinderea rapidă a Glovo de la lansarea sa în 2015 a creat ineficiențe operaționale și că o scădere a cererii în trimestrul al patrulea a arătat că factorii externi afectează performanța industriei de livrări.

“Situația macroeconomică actuală, cu rate ale dobânzii și inflație în creștere, scade puterea de cumpărare a consumatorilor, iar unii aleg să comande mai rar”, a spus Pierre, adăugând că “viziunea și strategia noastră nu s-au schimbat”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *