GM vrea să ajungă la vânzări de 280 de miliarde de dolari până în 2030

GM

General Motors a dezvăluit mai multe detalii despre planurile sale de e-mobilitate. Producătorul auto a prezentat nu numai planurile sale de vânzare, ci și cele pentru conversia fabricilor sale pentru producția de mașini electrice.

Practic, conform planurilor, General Motors dorește să își dubleze vânzările anuale până în 2030 – și să atingă marje de 12%-14%. Mai exact, GM are un obiectiv de vânzări pentru 2030 de aproximativ 280 de miliarde de dolari. Această creștere va fi determinată de vehiculele electrice, serviciile conectate și noi domenii de afaceri.

Mai exact, GM prognozează că vânzările de vehicule electrice ar trebui să atingă valoarea de zece miliarde de dolari în 2023. Până în 2030, vânzările de vehicule electrice vor crește apoi la aproximativ 90 de miliarde de dolari, iar dintr-o cifră de afaceri totală de 280 de miliarde de dolari, vânzările de vehicule electrice ar reprezenta aproximativ 31%.

Și acest lucru nu înseamnă că celelalte 69% dintre vânzări vor fi generate de vehicule cu ardere internă: potrivit directorului financiar Paul Jacobson, software-ul și noile domenii de afaceri ar trebui să crească cu aproximativ 50% pe an și astfel să contribuie substanțial la venituri alături de afacerea auto. Se așteaptă ca vehiculele conectate și noile companii să genereze venituri noi de până la 80 de miliarde de dolari, „cea mai mare parte a creșterii accelerându-se în a doua jumătate a deceniului pe măsură ce creștem”.

„GM a schimbat lumea înainte și o facem din nou”, a spus Mary Barra, președintele și CEO-ul Mary Barra, despre transmisia electrică. „Avem mai mulți factori de creștere pe termen lung și nu am fost niciodată mai încrezător sau mai încântat de oportunitățile viitoare.”

Noile oportunități și afaceri includ mărci precum BrightDrop și Cruise. Filiala comercială a transportorului electric se așteaptă la vânzări de 5 miliarde de dolari până la jumătatea deceniului și potențial de 10 miliarde de dolari până în 2030, cu o marjă de 20%. Când vine vorba de comercializarea Cruise, GM se așteaptă la sume mult mai mari: până la sfârșitul deceniului, GM își propune să genereze vânzări anuale de 50 miliarde dolari din serviciile sale autonome.

GM a anunțat, de asemenea, planuri de creștere a investițiilor în infrastructura de încărcare la aproape 750 de milioane de dolari până în 2025, acoperind toate domeniile, inclusiv acasă sau la locul de muncă.

Pentru a putea produce și vehiculele electrice planificate, mai mult de jumătate dintre fabricile General Motors din America de Nord și China vor fi potrivite pentru producția de mașini electrice până în 2030, a adăugat GM.

În fine, General Motors intenționează să colaboreze cu GE Renewable Energy pentru a evalua modalitățile de îmbunătățire a aprovizionării cu materiale rare, magneți, cupru și oțel pentru producția de vehicule electrice, printre altele.

Centrul colaborării, pentru care a fost semnat un memorandum de înțelegere, este inițial crearea unui lanț de aprovizionare nord-american și european pentru fabricarea magnetelor integrate pe verticală – GM vrea să folosească acest lucru pentru mașinile sale electrice, GE Renewable Energy pentru energia sa regenerabilă.

Sursa foto: GM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *