Goldman Sachs a demarat cea mai mare campanie de reducere a costurilor de la criza financiară din 2008

Goldman Sachs birouri Sursa foto: GoldmanSachs.com

Banca americană Goldman Sachs a demarat cel mai mare exercițiu de reducere a costurilor de la criza financiară, banca de pe Wall Street revizuind cheltuielile, de la avioanele sale private până la cheltuielile unei noi unități de tehnologie și consum, scrie Financial Times.

Revizuirea cheltuielilor are loc în momentul în care Goldman începe să pună în aplicare peste 3.000 de reduceri de personal, mulți angajați din Londra și New York urmând să își afle soarta miercuri. Bancherii de investiții se pregătesc, de asemenea, pentru o reducere cu 40% sau mai mult a bonusurilor lor anuale.

Exercițiul are loc în contextul în care creditorul se pregătește pentru o potențială recesiune și pentru un alt an de activitate mediocră în materie de fuziuni și achiziții și pe piețele de capital.

Goldman își revizuiește, de asemenea, cheltuielile pentru deplasările în cadrul băncii, conferințe și furnizori externi, a declarat una dintre persoanele menționate.

„Ne uităm la cheltuielile din fiecare colț al firmei, așa că este ridicol să ne concentrăm pe un singur segment sau pe o singură linie de cheltuieli”, a spus Goldman.

Revizuirea costurilor marchează o răsturnare bruscă față de generozitatea din 2021, când Goldman și colegii săi de pe Wall Street au făcut o avalanșă de angajări în timpul unui boom istoric de tranzacții și tranzacționare în al doilea an al pandemiei Covid-19. Pe fondul unui război acerb pentru talente, Goldman a majorat salariile pentru personalul din primul an la 110.000 de dolari și a crescut fondul de bonusuri pentru bancherii de investiții cu peste 40%.

Cu toate acestea, scăderea veniturilor de anul trecut a fost resimțită mai acut de Goldman, deoarece se bazează mai mult pe veniturile din consultanță în domeniul fuziunilor și achizițiilor decât colegii săi mai diversificați.

Sursa foto: GoldmanSachs.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *