Google anunță un nou hub pentru studenții de la Universitatea Politehnica din București care vor să-și dezvolte abilități de programare și dezvoltare a produselor digitale

Redacția mai 26, 2023 0 comentarii
google,alphabet, motor de cautare, gigant tehnologic american

Google anunță că deschide Google Lab, un hub pentru studenții de la Universitatea Politehnică din București pentru a-și dezvolta abilitățile de programare și dezvoltare a produselor digitale, precum și celor care vor să devină antreprenori și specialiști în domeniul tehnologiei, potrivit unui comunicat de presă.

Compania transmite că, prin Google Lab, studenții de la Politehnică vor avea acces la cursuri și workshop-uri, școli de vară, programe de internship, dezbateri și invitați din lumea academică și tehnică, concursuri de tip hackathon și granturi.

„Programul Google Lab pentru următoarele luni cuprinde o serie de școli de vară pe diferite subiecte – precum UI/UX, IoT programming, Deep Learning for Computer Vision sau Android Basics in Kotlin, ateliere de codare, îndrumarea studenților de licență în Inginerie pentru a-și finaliza proiectele de diplomă de licență, o serie de granturi pentru studenții la doctorat și master pentru cercetare în domeniile IoT (Internet of Things) și wearables, precum și întâlniri lunare și cursuri în cadrul Software Engineering Career Program”, se transmite în comunicatul de presă.

Puteți vedea aici lista programelor de dezvoltare în IT disponibile în cadrul Google Lab.

 „Prin Google Lab ne dorim să aducem mai aproape de tineri cursurile și programele oferite de Google. Vrem să contribuim la dezvoltarea viitorilor specialiști în IT ai României și următoarei generații de antreprenori digitali. Considerăm că este parte din strategia noastră în România, având în București un important hub de tehnologie Google, cu o echipă de peste 350 de specialiști. Dezvoltăm în România produse end-to-end, Google Pixel Watch și Fitbit. Hub-ul de inginerie din București este cel mai mare centru Google pentru wearables din Europa, iar serviciile și funcționalitățile dezvoltate aici se găsesc pe toate dispozitivele wearables marca Google” a declarat Lavinia Neagoe, Director of Engineering & Bucharest Technology Site Lead Google. 

„Prin astfel de parteneriate, ne propunem să deschidem noi orizonturi pentru studenții noștri și să îi pregătim pentru provocările tehnologice ale viitorului” a adăugat Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București.

Potrivit comunicatului de presă, Google Lab face parte din programul Atelierul Digital, din cadrul proiectului amplu Grow with Google România, prin care compania oferă acces la educație și resurse pentru oameni, comunități și afaceri locale, pentru a-i ajuta să crească sustenabil. Lansat în 2016, Google  Atelierul Digital a dezvoltat parteneriate cu 15 universități din cele importante centre universitare din România, în cadrul cărora a deschis inclusiv huburi pentru dezvoltarea abilităților digitale. În prezent, există 3 astfel de huburi în București (cel mai nou de aici este Google Lab din cadrul Universității Politehnica), și alte 6 in Timișoara, Cluj, Iași și Constanța. 

Sursa foto: Unsplash/ Pawel Czerwinski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *