Google anunță un program de 10 milioane de dolari pentru universități din România și alte 7 țări europene, pentru formarea de competențe în domeniul securității cibernetice

atac cibernetic wordpress securitate hackeri Sursa foto: Pixabay

Google a anunțat, miercuri, lansarea unui program destinat studenților din opt țări europene, inclusiv România, menit să ajute la formarea de competențe și experți în domeniul securității cibernetice. Potrivit companiei, valoarea programului European Cybersecurity Seminars este de 10 milioane de dolari.

Programul este dezvoltat de Google.org în parteneriat cu Incubatorul European de Cercetare a Conflictelor Cibernetice.

Potrivit Google, „într-o lume în care amenințările vin de peste tot și din partea oricui, este nevoie de o forță de muncă diversă, competentă, capabilă să înfrunte această provocare. Dar Europa se confrunta anul trecut cu un deficit de până la 500.000 de profesioniști în domeniul securității cibernetice – în condițiile în care doar 25% dintre slujbele actuale erau ocupate de femei”.

Google va oferi unui număr de opt universități din opt țări finanțări de până la 1 milion de dolari – înregistrarea se face aici.

Compania se așteaptă ca la programul inițial să ia parte 1.600 de studenți, iar universitățile vor avea la dispoziție 2 ani să organizeze, fiecare, cel puțin două seminare dedicate securității cibernetice – detalii aici.

Programele universitare de acest tip vor fi susținute în România, Polonia, Spania, Ucraina, Franța Germania, Grecia și Cehia.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

 1. Primul pas : blochezi Google peste tot pe unde poti.

  Doi: intotdeauna micsorezi suprafata.

  Android-ul oficial nu permite asta. iOS permite. Ma refer la permisiile de acces ‘Network’ pt. fiecare aplicatie, in special cele ale Google. + background data, + alte si alte restrictii, lipsa.

  In linii mari, cu cat mai putine programe cu atat mai bine iar ce nu folositi ‘Disable’; nu puteti ? Sue Google !

  P.S.: Am tot zis ca un Firewall ar trebui built-in cu full-access pt. fiecare, sa invete sa le manance pe paine si de bun simt sa-si inteleaga jucariile.

  P.P.S. : Garantez ca v-ati ingrozi sa vedeti ce va face telefonul cand doar sta ‘neutilizat’ pe masa.

  Banii dvs., timpul dvs., ciclurile limitate ale bateriei dvs. , evident !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *