Google.org lansează „AI Opportunity Fund for Europe”, un program de finanțare pentru companiile care vor să organizeze cursuri de instruire în domeniul AI

google,alphabet, motor de cautare, gigant tehnologic american Sursa foto: Unsplash/ Pawel Czerwinski

Google.org, divizia filantropică a Google, în colaborare cu Center for Publica Impact, anunță lansarea în România a programul  „AI Opportunity Fund for Europe”, care oferă sprijin și finanțare organizațiilor care vor sa organizeze cursuri de instruire în domeniul inteligenței artificiale. Obiectivul programului este de a sprijini adaptarea forței de muncă la schimbările generate de adopția inteligenței artificiale, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, până la 200 de organizații selectate vor avea acces la cursuri de formare în noțiuni fundamentale de AI pentru beneficiarii lor, în limba română, concepute de Google și parteneri externi, cu îndrumare pas cu pas și sprijin complet.

„De asemenea, organizațiile selectate vor primi sprijin financiar, pentru România fiind alocat un fond de 300.000 de euro pentru granturi și instruire. Programul se adresează organizațiilor non-profit și altor entități parte a societății civile, municipalități și asociații profesionale”, potrivit comunicatului.

Organizațiile pot aplica până pe 28 iunie 2024. Conform agendei programului, în trimestrul al treilea 2024 vor fi analizate cererile și se vor derula interviurile cu organizațiile înscrise, urmând ca în ultimul trimestru al anului să fie anunțate entitățile selectate pentru a participa în program. Cursurile vor începe în prima jumătate a lui 2025.

Sursa foto: Unsplash/ Pawel Czerwinski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *