Grecia majorează prețurile biletelor la muzee și siturile arheologice

atena, acropole, grecia, acropola Sursa foto: Pixabay

Prețurile biletelor de intrare la 350 de situri arheologice, monumente și muzee din Grecia vor crește treptat din aprilie 2025, iar din aprilie 2024 va fi modificată o parte din politica actuală de prețuri, scrie Proto Thema, potrivit Rador Radio România. Printre modificări se numără desființarea biletului unic – cu câteva excepții -, creșterea numărului de zile cu intrare liberă, de la una la două zile pe lună, creșterea de la 5 la 18 ani a limitei de vârstă pentru intrarea liberă pentru copiii și tinerii din țări din afara Uniunii Europene, dar și crearea a două noi intervale de vizitare a Acropolei, dimineața devreme și seara târziu pentru a contracara formarea cozilor.

Noua politică va fi implementată în două etape. Concret, de la 1 aprilie 2024, biletele unice de intrare la mai mult de un sit arheologic sau muzeu vor fi desființate. Se va aplica un nou serviciu de Vizite Individualizate la Situl Arheologic al Acropolei din Atena, în afara orelor de funcționare, dar cu un preț ridicat al biletului. Acest tip de bilet vizează grupuri de 5 persoane, fiind acceptate până la 4 grupuri în fiecare interval de două ore (07:00-09:00 și 20:00-22:00), incluzând un tur special și suveniruri. Acest nou serviciu va fi extins ulterior și în alte situri.

De la 1 aprilie 2025, prețul biletelor de intrare va fi stabilit în funcție de categoria siturilor arheologice, monumentelor și muzeelor care vor fi clasificate ​​în cinci categorii pe baza afluxului de vizitatori și în unele cazuri pe baza importanței acestora în zona respectivă. Mai exact, biletul pentru Acropole va crește de la 20,00 de euro la 30,00 de euro, preț ce va fi valabil pe tot parcursul anului. Intrarea la siturile arheologice și muzeele cu o prezență anuală de peste 200.000 de persoane va costa 20,00 de euro, la cele care au între 75.000 și 200.000 de vizitatori va costa 15.00 euro, la cele cu între 15.000 și 75.000 de vizitatori va costa 10.00 euro, iar la cele sub 15.000 de vizitatori va costa 5 euro. Muzeul Acropolei, Muzeul Național de Arheologie din Atena, Muzeul Arheologic din Salonic, Muzeul Arheologic din Heraklion, Muzeul Bizantin și Creștin și Muzeul Culturii Bizantine din Salonic își vor stabili propria politică de prețuri.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

În același timp, se elimină prețurile diferite pentru sezonul estival și cel de iarnă, fiind valabil același preț pe tot parcursul anului. Se adaugă o zi suplimentară de intrare gratuită, și anume a treia duminică a fiecărei luni în timpul sezonului de iarnă (1 noiembrie-31 martie). Se menține biletul de intrare la preț redus pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani din țările UE pentru perioada de la 1 octombrie până la 31 mai, precum și dreptul de intrare gratuită pentru cetățenii UE cu vârsta de până la 25 de ani, în timp ce dreptul de intrare liberă pentru cetățenii din afara UE este extins până la vârsta de 18 ani, în loc de limita actuală de până la cinci ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: