Grecia vrea să adopte un pachet de măsuri de 3,2 miliarde de euro pentru a atenua presiunile provocate de creşterea preţului energiei

energie electrica, curent, retea electrica, stalp

Grecia intenţionează să adopte un nou pachet de măsuri, în valoare de 3,2 miliarde de euro, pentru a atenua presiunile provocate de creşterea preţului energiei asupra bugetelor gospodăriilor şi companiilor, a anunţat vineri ministrul de Finanţe, Christos Staikouras, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Ca multe alte ţări, Grecia este afectată de anul trecut de creşterea preţurilor la gaze, electricitate, combustibil şi alimente, tendinţă exacerbată după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Din septembrie, Atena subvenţionează facturile la electricitate şi gaze, oferind, de asemenea, un ajutor grupurilor vulnerabile, la un cost total de patru miliarde de euro.

Joi, premierul Kyriakos Mitsotakis a anunţat că Executivul va stabili un plafon la preţurile cu ridicata la electricitate şi vor fi rambursate până la 60% din toate suprataxele pe care le-au plătit în perioada decembrie-mai consumatorii de electricitate cu venituri anuale de până la 45.000 euro.

Staikouras a explicat că programul de sprijin al Guvernului va fi parţial finanţat de la bugetul de stat.

„Costul total al măsurilor este de 3,2 miliarde de euro, din care 1,1 miliarde de euro de la buget”, a declarat ministrul de Finanţe la o conferinţă de presă.

Sursa foto: Parlamentul European

Comentarii

  1. De preferat, ‘curentul’ sa si-l faca toata lumea pe acasa.

    Rezilienta este aceeasi ca a unui circuit ‘in paralel’.

  2. 2) Nu mai vorbim daca fiecare casa ar fi conectata … N-ar mai avea nevoie industria de carburanti .. Ohm a fost baiat destept, UE inca nu l-a descoperit.

    E ‘riscant’ sa-i dai fiecarui cetatean independenta energetica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *