Grecia vrea să se conecteze cu România prin infrastructură

cozi grecia vama kulata sursa foto: stireadeiasi.ro

Ministrul grec al Infrastructurii și Transporturilor, Christos Staikouras, a vorbit despre necesitatea consolidării în continuare a sistemului european de transport, prin noile coridoare comerciale care leagă Marea Baltică de Marea Neagră și Marea Egee. În cadrul prezentării susținute la forumul de afaceri al Three Seas Initiative de la Vilnius, Lituania, ministrul grec a subliniat că lanțurile tradiționale de aprovizionare de transport est-vest ar trebui echilibrate de fluxurile nord-sud, potrivit Rador Radio România.

„Grecia colaborează cu Bulgaria și România, în cadrul Coridorului Marea Baltică – Marea Neagră – Marea Egee și în cadrul Inițiativei celor Trei Mări, revigorând proiectul Sea2Sea și extinderea acestuia în România”, a precizat Staikouras, subliniind că dezvoltarea infrastructurii are o importanță maximă pentru aceste conexiuni.

Ministrul grec a mai afirmat că o condiție prealabilă este obținerea unei finanțări suficiente la nivel european pentru infrastructură și inovare, precum și oferirea de stimulente pentru parteneriate public-private și dezvoltarea de noi instrumente.

„Actuala revizuire a Regulamentului Rețelei Transeuropene de Transport (TEN-T) ar trebui să ia în considerare prevederile speciale pentru aceste proiecte. Și va trebui susținută crearea în comun a unor companii pentru finalizarea acestor proiecte. Aceasta este calea pentru implementarea proiectului Sea2Sea, care are o prioritate ridicată pentru guvernul grec”, a spus în încheiere Christos Staikouras.

Sursa: THE POWER GAME / Rador Radio România / Traducerea: Carolina Ciulu

sursa foto: stireadeiasi.ro

Comentarii

  1. “revigorând proiectul Sea2Sea și extinderea acestuia în România”
    Ce gluma!
    In Romania nimeni nu stie nimic si atunci cand mai apare cate un politician sa zica ceva e din cauza unora care sunt interesați de acest proiect.
    Guvernul e ocupat de pensii speciale si păcănele electorale!😵😵

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *