Grecii de la Alesonor vor construi o suburbie verde cu materiale de construcție sustenabile, printr-un parteneriat cu Holcim

Casa verde Sursa foto Pixabay

Alesonor, compania grecească de dezvoltare imobiliară care a ridicat proiectul de locuinţe de lux Amber Gardens, a încheiat un parteneriat cu grupul Holcim, unul dintre cei mai importanți producători de materiale de construcții, pentru furnizarea de materiale de construcție sustenabile pentru o suburbie verde construită în nordul Capitalei.

Parteneriatul va însemna o reducere a amprentei de carbon a proiectului și construirea de clădiri responsabile din punct de vedere al mediului.

Locuinţele Amber Forest sunt primele locuinţe din România care respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Lucrările de construcție pentru prima etapă a proiectului au fost demarate la începutul acestui an.

Amber Forest se autointitulează „prima suburbie verde din România” și cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare.

Suburbia va avea infrastructură completă, de înaltă calitate, şcoală, grădiniţă şi afterscool, cu peste 5,3 hectare pentru parcuri și spații verzi, terenuri şi săli de sport, piste de alergare şi biciclete, spa şi sală de fitness, supermarket, piaţă, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul municipiului Bucureşti.

Alesonor a mai dezvoltat în București proiecte rezidenţiale precum Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence, Almond Tree Residence, Amber Gardens.

Amber Gardens este primul ansamblu rezidențial din România cu vile verzi de lux.

Holcim România deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. În prezent, compania Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Grupul de companii Holcim Romania include Somaco Grup Prefabricate (ce deține 5 fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (cu 3 puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor). În total, Grupul Holcim România are aproximativ 1.700 angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *