Grindeanu : CNAIR preia de la Primăria Lugoj proiectul nodului rutier de pe DN 6 -Centura Lugoj, punct negru unde se produc accidente

Centura Lugoj

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto Autoliv), zona fiind un punct negru cu risc mare de accidente, a transmis sâmbătă, la Lugoj, în județul Timiș, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Centura Lugoj este o rută de tranzit foarte aglomerată, legătura Olteniei cu Banatul, DN 6 și, totodată, legătura cu Podul peste Dunăre de la Calafat-Vidin, traficul greu spre și dinspre A1 și Nădlac 2 fiind intens.

,,E o situație pe care noi am încercat să o rezolvăm în Lugoj de ceva timp și anume acest sens giratoriu. Primăria municipiului Lugoj s-a angajat de ceva timp că va face această lucrare, dar a rămas în aer cu haosul de acolo, pentru că nu mai știi cine e primar, că au venit s-au suspendat…Lucrarea are finanțare, săptămâna viitoare intră în licitație pentru proiectare. Banii sunt de la BEI (Banca Europeană pentru Investiții), ne mișcăm rapid, luăm lucrarea înapoi la CNADNR (denumirea anterioară a CNAIR)…ăăă, la CNAIR. Aici lucrurile nu s-au mișcat cum trebuie.” -Sorin Grindeanu.

Pentru lotul Caransebeș-Lugoj al Drumului Expres Filiași-Lugoj (legătura Craiova-Timișoara) CNAIR evaluează cele șapte oferte primite. De la Craiova la Filiași va fi profil de autostradă, iar de la Filiași la Caransebeș sunt semnate trei contracte pentru Studiul de Fezabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *