UPDATE Grindeanu dă asigurări că Strabag va deschide până la finalul anului și legătura Oradiei la Autostrada Transilvania, parte din Drumul Expres Arad – Oradea / Cum arată lucrările pe primul Drum Expres din vest-ul țării

Drum Expres Oradea -A 3 Transilvania

UPDATE La patru ore de la postarea inițială, Drumul Expres DEX16, Legătura Oradiei la Autostrada Transilvania, NU mai apare pe lista inaugurărilor programate până la finalul anului:

Știrea inițială

Drumul Expres care asigură legătura Oradiei la Autostrada Transilvania A3 va fi deschis până la sfârșitul anului, dă asigurări ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Drumul Expres cu o lungime de 19 kilometri (11 profil drum rapid) pe care îl construiește Strabag este la peste 85% execuție și va fi dat în trafic luna viitoare, a anunțat joi, 30 noiembrie, Sorin Grindeanu. Oficialul de la Transporturi a calculat borna de peste 100 de kilometri de Autostradă și Drum Expres ca finalizați, deși statistica se face pe kilometri dați în circulație.

„Ne onorăm promisiunea făcută românilor și, până la sfârșitul anului, vor fi finalizați peste 100 de kilometri de autostradă și drumuri expres!

După cei 13,55 km din Autostrada Transilvania (Nușfalău – Suplacu de Barcău), dar și cei 19 km din Autostrada de Centură a Capitalei (A0 Nord Lot 2) urmează alte vești bune atât pentru A3 (Chețani – Câmpia Turzii), partea de Sud a A0, cât și pentru Drumul expres Craiova – Pitești (Tronsonul 3, Valea Mare – Colonești) și Drumul expres Arad – Oradea. Infrastructura rutieră reprezintă prioritatea investițională a acestui Guvern și a mandatului meu de ministru al Transporturilor și Infrastructurii!

Astfel, ne menținem ținta asumată ca, până la finalul lui 2024, să adăugăm infrastructurii rutiere a României, în medie, 250 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres!”, a transmis Sorin Grindeanu.

Nota Redacției: Sublinierea „Drumul Expres Arad – Oradea” aparține Economedia.

Captură ecran:

Rămâne de văzut dacă pe A0 Sud vor fi 10 kilometri între DN 6 și DN 5 sau toți cei 23 până la DN 4 Popești-Leordeni, deși în toamnă Ministrul Grindeanu a promis că vor fi finalizate loturile 1 și 2 complet, adică 33 kilometri, legătura Bragadiru – Autostrada Soarelui.
Cele mai noi imagini au fost publicate pe Canalul YouTube „Marin Marian”:Pentru Drumul Expres Oradea – Biharia (A3) Strabag are termen contractual aprilie 2024. Constructorul din Austria are toate șansele să deschidă până de sărbători, înainte de termenul din contract lotul de 16 km dintre Chețani și Câmpia Turzii, pe A3 Transilvania.

Comentarii

  1. Era bine dacă Strabag castiga licitația pentru autostrada Biharia Chiribis. Se facea în termen. Cu Precon cred ca va sfarsi prost, adică o pierdere de vreo doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *