Grindeanu, după noi discuții cu sefii Aktor (Grecia) : și-au asumat un grafic pentru finalizarea lotului 3 de pe Autostrada București Sud la sfârșitul verii. Încă 13 kilometri deschiși pe loturile Alsim la sfârșit de februarie

A 0 Sud Aktor ianuarie 2024

Constructorul lotului 3 al Autostrăzii A 0 București Sud, Compania Aktor (Intrakat) din Grecia și-a asumat finalizarea lotului dintre A 1 și Bragadiru la sfârșitul verii, iar săptămâna trecută a prezentat un grafic de  progres pentru executarea restului de 40 % din contract, a anunțat marți, 30 ianuarie 2024, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Totodată, ministrul Grindeanu a transmis că, la sfârșitul lunii februarie, Alsim Alarko va deschide încă 13 kilometri între Jilava (DN 5)-Vidra/Berceni- Popești Leordeni (DN 4) urmând ca în iunie să fie finalizat complet lotul 1 până la legătura cu Autostrada Soarelui- A 2.

Finalizarea lotului Aktor de pe Autostrada A 0 va permite legătura A1 București-Pitești cu A 2 București -Constanța fără a mai intra pe Centura Bucureștiului 9DNCB). Cu loturile Ozaltin și UMB de pe Drumul Expres Craiova -Pitești finalizate în decembrie 2024 s-ar face legătura Craiova-Constanța pe Drum Expres și Autostradă completă.

,,Eu chiar zilele trecute am mers în zonă…e un pic de mobilizare, nici vremea nu e cea mai potrivită pentru lucrări pe șantier. Am avut o discuție săptămâna trecută cu conducerea (n.r Aktor) din România și cu cea din Grecia împreună cu directorul general CNAIR, Cristian Pistol. Ei s-au angajat ca până la sfârșitul verii, deci nu aprilie-mai să termine acest tronson. Și-au asumat progres și o să-l rog pe domnul Pistol să îl transmită, nu văd de ce nu ar fi public….și-au asumat un progres lunar care să-i ducă la finalul verii la terminarea tronsonului care ar lega A 1 București-Pitești de celelealte două loturi de pe A 0 (până la A 2). Împreună cu colegii de la CNAIR stăm în evaluare să vedem dacă se pot ține de termen. Au posibilitatea să se țină de acest angajament.” a transmis Grindeanu la conferința în care a fost semnat contractul cu PESA pentru 62 de trenuri electrice noi.

În privința loturilor Alsim Alarko (Turcia), Sorin Grindeanu a transmis că, ,,probabil, în funcție de vreme, la sfârșit de februarie, început de martie se va circula până la DN 4 (Popești-Leordeni). În ultimele două săptămâni am avut discuții cu aproape toate companiile care au contracte cu CNAIR, inclusiv cu Alsim Alarko și cu Umbrărescu să știm de la începutul anului pe ce ne bazăm.”, a explicat Grindeanu.

Cele mai noi imagini cu lotul 3 Aktor au fost publicate pe Canalul YouTube Infrastructura România :
Comentarii

  1. Sa ne dea si noua din ce-a fumat dl. ministru G. care a intrat deja in campania electorala. Dansul deja conduce masina personala intre A1 si A2 pe noua A0.
    Dl. ministru a gresit anul, cred ca se refera la 2025.

  2. Din filmare, nu cred ca cei de la Aktor au ajuns la 60% executie. Nu este nicio suprastructura finalizata (pentru multe nu au inceput nici macar forajele). Cu o mobilizare exceptionala (ce nu s-a intamplat niciodata la Aktor) ar reusi pana la sfarsitul anului, dar in niciun caz pana la sfarsitul lunii august. In timp ce pe alte santiere se lucreaza, astia de la Aktor, dau dovada de o nesimtire fara margini si asteapta probabil primavara sa se reapuce de treaba. Ar fi trebuit reziliat contractul cu cei de la Aktor de anul trecut. Si poate acum aveam un alt constructor, mult mai serios, pe acest segment de autostrada.

  3. Lotul asta nu ar fi gata pana la vara, nici daca pe o parte ar incepe Porr pe cealalta Strabag si pe mijloc Umb-ul. Cu Aktor daca rezelia Cnair-ul in septembrie anul trecut, acum aveam un ctr nou cu cineva capabil.

  4. Doar dacă lucrează în trei schimburi termina până la sfârșitul verii. Sunt curios cati muncitori au alocați pentru acest tronson, asa poti sa iti dai seama daca minte sau nu. Cred ca abia pe la mijlocul lui 2025 va fi dat în folosință.

  5. Cum adică deschiși in februarie? Poate vreți să spuneți “care se vor deschide in februarie”, atenție la exprimare, nu mai mințiți poporul cu jurnalism de propagandă.

  6. Aktor..ajutor..!!! Poate 2025, istoria o demonstrează ca e firma cu cele mai mari întârzieri! Poate la șpagă e pe primul loc, altfel nu se explica de ce mai au încă contracte în România.

  7. Chiar crede cineva că grecii se vor ține de cuvânt? Nu ar fi prima promisiune neonorată. S-au obișnuit ca țiganii cu focul. Durerea este că dacă ii ejectezi de pe contract acum, procedurile de relicitare durează destul de mult. Se pierde timp. Și grecii de la ACTOR știu asta si profită de slăbiciunile cu tentă electorală ale guvernului României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *