Grindeanu: Navigația pe Canalul Sulina este posibilă și pe timp de noapte. Sistemul de balizaj va permite navelor să navigheze în condiții de siguranță 24 de ore din 24

nave sulina incident canal dunare vapoare

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că navigația pe Canalul Sulina este posibilă și pe timp de noapte. Proiectul Primus a fost finalizat iar sistemul de balizaj va permite navelor să navigheze în condiții de siguranță 24 de ore din 24.

Acesta a transmis că România va asigura tranzitul a cel puțin 4 milioane de tone de cereale lunar dinspre Ucraina spre portul Constanța.

„De astăzi navigația pe Canalul Sulina este posibilă și pe timp de noapte! Proiectul Primus a fost finalizat, iar sistemul de balizaj va permite navelor să navigheze în condiții de siguranță 24 de ore din 24. Este un pas extrem de important pentru a reuși să atingem un important obiectiv asumat de România: asigurarea tranzitului a cel puțin 4 milioane de tone de cereale lunar dinspre Ucraina spre portul Constanța”, transmite Grindeanu, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Grindeanu, implementarea acestui proiect, care a inclus și pregătirea unui număr suplimentar de 18 piloți, a fost posibilă cu sprijinul partenerilor din SUA și de la Comisia Europeană.

Acesta a participat, joi, la sediul Consiliului Judeţean Tulcea, la o conferinţă de presă pe tema măsurilor luate pentru transporturile de cereale ucrainene pe teritoriul României, eveniment la care mai participă oficiali din Ucraina, Republica Moldova, de la Comisia Europeană şi de la Ambasada SUA la Bucureşti.

sursa foto: Captură video

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *