Grindeanu spune că podul suspendat de peste Dunăre trebuie să fie în circulație până la finele lui 2022

Pod Brăila

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, sâmbătă, după o vizită pe şantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, că acesta trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor, aşa cum prevede contractul, scrie News.ro.

“Am fost astăzi pe şantierul Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor, aşa cum prevede contractul! Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, ajutor care poate veni mai ales prin dezvoltarea infrastructurii de transport”, a afirmat Grindeanu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Construcţia face legătura între judeţele Brăila şi Tulcea. Podul va avea, la final, doi kilometri lungime şi o înălţime de aproape 200 de metri.

În august, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Cătălin Drulă, declara că podul suspendat de la Brăila se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 kilometri din drumurile de legătură pe relaţia Brăila – DN 22 (Smârdan-Măcin). El afirma că, la acel moment, construcţia avansa conform graficului.

“Sumele de bani investite pentru acest proiect dovedesc că este într-adevăr unul complex: de la începutul anului şi până acum, pentru Podul de la Brăila au fost absorbite fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei”, arătat atunci Drulă.

Comentarii

  1. 2022?
    Ce vis degroaza!
    Coneiune cu Bz la eventual A 7?
    Never!
    Cnexiune xu Focsani / Rm.Sarat la celebra A7?
    Never!
    Poate fac ceva spre Galati!
    Că la Tulcea sau Constanta nu se poate!
    Vorba aia: nu stie Ministrul Trasporturilor ce stie tot poporul!
    Pas cu pas!
    🤣🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *