Grindeanu spune că Sindicatul de la metrou a cerut majorarea salariilor pentru șefii Metrorex cu 18%. „Nu am mai văzut ca sindicaliștii să facă grevă pentru management”

Protest Metrou

Sindicatul de la metrou a cerut administrației Metrorex creșterea salariilor și pentru personalul de conducere cu 18%, a anunțat joi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Informația vine după ce, marți, s-a produs cel mai grav incident din ultimii ani de la metrou, miercuri, în contextul negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă, singurul sindicat de la metrou a cerut indexarea salariilor cu rata inflației și a amenințat cu grevă, iar joi dimineață, la prima oră, pe M2 Berceni – Pipera stația Tineretului a fost închisă din cauza unui izolator din care a ieșit fum.

Grindeanu a spus că este nemulțumit din cauza întârzierii proiectelor pentru extinderea rețelei de Metrou (n.r M4 Gara de Nord – Filaret riscă să piardă banii din PNRR) și a transmis un nou avertisment pentru șefa Metrorex, Mariana Miclăuș, numită de PNL.

„A fost și incidentul de marți și cel de astăzi, am avut și un protest, ieri, al lucrătorilor de la metrou. Așa cum știți, anul trecut Metrorex nu a avut buget aprobat, e unic. Vă spun ce i-am spus doamnei manager, că vreau o societate care să devină eficientă și asta se poate face prin investiții, ele au acoperire prin POIM, PNRR și POT, ministerul și-a făcut treaba, dar pe partea de management…sper să înțeleagă și să fiu și eu bine înțeles. Am înțeles și parte din revendicările sindicatului că, pe o anumită zonă e deficit de personal. M-a mirat în schimb, o revendicare a greviștilor în care se spunea că nu-i corect ca personalul de conducere să nu primească în plus 18 % la salariu, nu am mai văzut până acuma ca sindicaliștii să facă grevă pentru management, dar trăim în România. Important este ca acolo să se desfășoare investițiile cu un cu totul alt ritm, acolo trebuie altceva, chestiuni care țin de proiecte, ritmul e incredibil de lent. Nu e o scuză că au o relație proastă cu Primăria Capitalei, am spus asta de când doamna director a revenit. Fiecare director va fi evaluat în perioada următoare. Ministrul decide”, a conchis Grindeanu.

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, explica în contextul grevei de la metrou din primăvara anului trecut că 10 din cei 15 negociatori ai CCM-ului din partea administrației Metrorex erau și membri de sindicat, iar negocierile s-ar fi făcut cu măsluirea datelor financiare, potrivit Raportului Corpului de Control al Ministrului Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.