Grupul BCR vinde o parte din divizia de leasing către Arval, companie de leasing operațional controlată de BNP Paribas

BCR Sediul central Bucuresti Bridge

Grupul BCR şi Arval România au semnat un acord pentru transferul unei părţi din activitatea de leasing operaţional a BCR Fleet Management, potrivit unui comunicat al băncii citat de Agerpres.

Acordul a fost încheiat săptămâna trecută, iar finalizarea tranzacţiei este condiţionată de îndeplinirea mai multor condiţii suspensive, inclusiv de aprobarea Consiliului Concurenţei, fiind aşteptată înainte de sfârşitul anului.

“Înţelegerea mai prevede şi că cele două entităţi vor colabora pentru comercializarea produselor de mobilitate Arval către clienţii BCR”, se menţionează în comunicat.

Tranzacţia face parte din strategia grupului BCR de a se concentra pe produsele sale bancare de bază, dar şi de a continua să ofere clienţilor săi soluţii de mobilitate într-un mod şi mai eficient.

“Grupul BCR foloseşte această oportunitate pentru a îşi ajusta strategia cu privire la produsul de leasing operaţional şi, prin intermediul acestui parteneriat, va putea să ofere clienţilor săi soluţii îmbunătăţite în cooperare cu un partener cu o expertiză globală în zona de mobilitate şi administrare a flotelor”, a declarat Adrian Lăcătuş, director general BCR Fleet Management.

La rândul său, Roxana Lupescu, director general Arval România, a afirmat că acest acord cu grupul BCR va permite companiei să răspundă la nevoile de mobilitate şi tranziţie energetică, aflate pe trend ascendent.

BCR Fleet Management face parte din Grupul BCR şi pune la dispoziţia companiilor servicii de preluare a administrării parcurilor auto.

Prin această operaţiune, Arval îşi va consolida poziţia de lider în România şi va întări cooperarea deja existentă cu Grupul Erste în regiune (Cehia şi Slovacia).

Arval este specializat în leasing de vehicule full service şi noi soluţii de mobilitate, încheind contracte de leasing pentru mai mult de 1,4 milioane de maşini la nivel global, până la finalul lui Iunie 2021.

La finalul lunii decembrie 2021, Arval a devenit liderul pieţei locale pe segmentul de leasing operaţional full service, cu o flotă de 12.581 de vehicule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *