Grupul Bobnet, care a dezvoltat startup-ul Bob Concierge, deschide la Pitești o fabrică ce va produce dispozitive de tip Internet of Things (IoT) pentru export la nivel european/ Investiție de până la 10 milioane de euro

Redacția sept. 22, 2022 0 comentarii
Bob IoT Enterpisem plant outside

Grupul Bobnet, care a dezvoltat startup-ul Bob Concierge, lansează în România la Pitești fabrica Bob IoT Enterprise, ce va produce dispozitive inovatoare de tip Internet of Things (IoT), aparate dirijate prin Internet, dedicate pieței europene, cu scopul de a inova și automatiza comerțul de proximitate.

Bob IoT Enterprise va asigura fabricarea la nivel industrial a unei game variate de dispozitive IoT pentru retail-ul automatizat și logistică inteligentă, cum ar fi magazine, restaurante sau depozite logistice autonome, complet automatizate. Odată validată în proiectul Bob Concierge, această tehnologie va oferită acum pe piață terților ca soluție independentă.

Dispozitivele construite de Bob IoT Enterprise sunt concepute cu un sistem de operare bazat pe o tehnologie IoT în Cloud care poate fi aplicată, scalată și personalizată pentru diferite industrii și necesități de business, atât în companii mici, cât și la rețele mari de retail. Utilizarea aparatelor Bob IoT Enterprise în ecosistemul Cloud IoT va reprezenta o diferențiere tehnologică importantă față de alte soluții de pe piață, asigurând disponibilitate 24/7, conectivitate în timp real, securitate înaltă și putere avansată de procesare.

Fabrica Bob IoT Enterprise produce deja dispozitivele Bob Concierge. În prezent, aceasta ocupă o suprafață de peste 2.000 mp și are comenzi pentru mai mult de 400 de astfel de dispozitive.

Investiția totală în proiect va fi între 5 și 10 milioane euro, adaptabil volumelor de producție, bugetul urmând să fie alocat în etape, în funcție de volumul de activitate, și va crește treptat în funcție de evoluția numărului de comenzi în regiune.

„Obiectivul nostru este de a comercializa în Europa peste 200.000 de dispozitive în următorii 10 ani. În acest scop, productivitatea întreprinderii va fi gradual mărită, până la 30-40 mii de dispozitive anual, iar numărul angajaților estimăm că va atinge câteva sute. Geografia de exporturi va cuprinde practic toate țările europene, inclusiv a Europei de Est. Nu excludem și exporturi în afara Europei”, a declarat Darius Mihalcea, directorul Bob IoT Enterprise.

Dispozitivele produse de Bob IoT Enterprise vor fi instalate de către clienți retaileri în rețetele care vor fi dirijate de grupul Bobnet din cloud, permițând funcții de comercializare a produselor alimentare și celor de prima necesitate, precum și funcții de logistică.

„Activitatea noastra nu este limitată de producerea dispozitivelor pentru grupul Bobnet. Planificăm să executăm comenzile pentru proiectarea și producerea altor dispozitive IoT conform cererii pieței europene, inclusiv dispozitive IoT de logistică complexe”, a explicat Darius Mihalcea.

Bob Concierge este un startup dezvoltat integral în România care aduce în locuințe un mini-shop automat, cu alimente și băuturi, complimentat cu o platforma online Uncle Bob de produse esențiale și o gamă de servicii casnice.

Proiectul Bob Concierge este bazat pe tehnologii de tip Internet of Things și folosește inteligență artificială pentru asigura un lanț integrat complet de business, de la logistică la comercializare. Astfel, Bob Concierge își propune crearea unei rețele de 5.000 de aparate în România și 50.000 de aparate în Europa în următorii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.