Grupul ING a obținut un profit peste așteptări în ultimul trimestru al anului trecut

ing bank Foto: Expo Media

ING Groep NV, cea mai mare bancă din Ţările de Jos, a raportat joi un profit trimestrial uşor peste estimări, datorită marjelor stabile şi a scăderii provizioanelor pentru pierderile din împrumuturi, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

În trimestrul patru din 2022, profitul net s-a situat la 1,09 miliarde de euro (1,20 miliarde de dolari), faţă de 945 milioane de euro în perioada similară din 2021. Conform Refinitiv, analiştii se aşteptau la un profit net de 1,03 miliarde de euro.

Provizioanele pentru pierderile din împrumuturi, de 269 milioane de euro, au fost cu 22% mai scăzute faţă de nivelul de 346 milioane de euro din trimestrul patru din 2021 şi 403 milioane de euro în trimestrul trei din 2022.

“În pofida condiţiilor dificile de operare şi a efectelor pandemiei, am avut o evoluţie bună”, a afirmat directorul general Steven van Rijswijk, citând ca factori majorarea inflaţiei şi ratele mai ridicate ale dobânzilor.

“În privinţa performanţei noastre financiare, am gestionat limitarea creşterii cheltuielilor, în pofida impactului cheltuielilor salariale mai ridicate şi a majorării cheltuielilor de marketing, pentru a investi în sporirea bazei noastre de clienţi”, a adăugat şeful ING.

Venitul total a urcat cu 5%, la 4,87 miliarde de euro, datorită ratelor mai ridicate ale dobânzilor, care au compensat veniturile mai reduse din taxe şi comisioane.

Creditarea de bază a înregistrat o creştere modestă, la 3,1 miliarde de euro, de la 4,7 miliarde de euro în trimestrul trei din 2022 şi 13,4 miliarde de euro în trimestrul patru din 2021.

ING şi-a majorat cu peste 200.000 numărul de clienţi în trimestrul patru din 2022, ajungând la un total de 14,6 milioane.

Foto: Expo Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *