Grupul KÉSZ din Ungaria își extinde prezența pe piața românească printr-o investiție semnificativă în județul Cluj. Compania a inaugurat o fabrică de producție în localitatea Moldovenești, susținută de fonduri guvernamentale maghiare.
Grupul, unul din cele mai mari grupuri de construcții din Ungaria și care activează de peste două decenii și în România, dezvoltă în paralel un complex rezidențial de 51 de milioane de euro în București.
Kész Group se extinde cu o nouă fabrică în România
Noua fabrică din Moldovenești reprezintă o investiție de 1,8 miliarde HUF (aproximativ 4,6 milioane EUR) și a beneficiat de un sprijin guvernamental maghiar de 761 milioane HUF.
Unitatea de producție este destinată fabricării structurilor metalice și componentelor pentru sisteme de încălzire, ventilație și aer condiționat, potrivit Budapest Business Journal.
Într-o primă fază, fabrica va angaja 13 persoane, însă planurile de extindere sunt deja în vedere.
Potrivit lui István Albu, directorul filialei din România, această investiție va permite companiei să acceseze proiecte mai complexe și să devină mai competitivă pe piața locală și regională.
„Ne propunem să valorificăm această nouă capacitate de producție pentru a accesa proiecte care necesită componente specializate, extinzându-ne baza de clienți și sporindu-ne competitivitatea pe piață”, a explicat Albu.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
În prezent, Kész Group operează în cinci țări: Germania, Serbia, Ucraina, Ungaria și România.
Alte proiecte ale grupului Kesz în România
Printre alte proiecte pe care grupul maghiar le dezvoltă în România sunt un centru de wellness și spa în Covasna și construcția unei noi fabrici Stihl.
Pe lângă complexele industriale, logistice și comerciale, Kész a fost implicată și în proiecte de restaurare a patrimoniului.
Printre acestea se numără Castelul Kálnoky din Micloșoara (Sepsikőröspatak, în maghiară) și renovarea Bisericii Sf. Mihail din Cluj-Napoca, distinsă cu prestigiosul premiu Europa Nostra pentru conservarea patrimoniului.
De asemenea, compania reabilitează clădirea Mathias Corvinus Collegium din Oradea.
Totodată, Grupul KÉSZ dezvoltă un complex rezidențial premium în București, proiectul Corallis Apartments, cu o valoare estimată la 51 de milioane EUR.
Tamás Vida, CEO-ul KÉSZ Group, a subliniat că România este o piață strategică pentru companie, iar investițiile recente fac parte dintr-un plan amplu de extindere în Europa Centrală și de Est.
„Investim constant în capacitățile noastre pentru a răspunde mai bine cererii pieței regionale. Obiectivul nostru strategic este clar: să devenim un jucător dominant la nivel regional, oferind soluții complete la cele mai înalte standarde de calitate și inovație”, a declarat Vida.