Grupul petrolier Aramco vrea să cumpere o participație la unitatea de motoare a Renault

Redacția sept. 1, 2022 0 comentarii
Renault Union Motors

Saudi Aramco ar putea prelua o participație la viitoarea unitate de motoare pe combustibili fosili a Renault pe care intenționează să o separe de divizia sa de vehicule electrice (EV), care ar putea include Uzina Mecanică Mioveni, a declarat joi o sursă din industrie pentru Reuters.

Reuters a relatat marți că Geely Automobile Holdings din China și grupul petrolier Aramcosunt în discuții pentru preluarea unor participații în afacerea motoarelor cu combustibili fosili.

Partenerul de alianță al Renault, producătorul auto japonez Nissan, nu intenționează să preia o participație în afacerea motoarelor cu combustie, au declarat două surse pentru Reuters.

Compania petrolieră de stat saudită a refuzat să comenteze. Renault urmează să dezvăluie în această toamnă planurile de creare a unei afaceri dedicate vehiculelor electrice cu sediul în Franța și o alta care va reuni toate unitățile de producție de motoare și transmisii pe benzină și hibride din Spania, Portugalia, Turcia, România și America Latină.

Prin împărțirea costurilor pentru motoarele diesel și pe benzină, care vor scădea odată cu creșterea vânzărilor de vehicule electrice, Renault speră să elibereze fonduri pentru a reinvesti în modelele electrice, o tehnologie pe care a inițiat-o împreună cu Nissan și Mitsubishi, dar unde a rămas în urma celor de la Tesla.

Sursa foto: Renault

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *