Grupul Synlab mizează pe o capitalizare de piaţă de cinci miliarde de euro

Tranzactii bursa

Grupul german de servicii medicale de laborator Synlab, prezent şi pe piaţa din România, a fixat luni intervalul de preţ pentru viitoarea sa ofertă publică iniţială, transmite Reuters.

Synlab a precizat că IPO-ul său se va derula la un interval de preţ cuprins între 18 şi 23 de euro pe acţiune, ceea ce înseamnă o capitalizare de piaţă totală de cinci miliarde de euro. Synlab a mai informat că va oferi un pachet de până la 71,5 milioane acţiuni ordinare în cadrul IPO-ului, ceea ce înseamnă că valoarea totală a ofertei va fi de până la 1,48 miliarde de euro.

Grupul german şi-a propus să strângă 400 milioane de euro din oferirea de noi acţiuni, bani care vor fi folosiţi pentru a rambursa o parte din datorii. Restul vor merge către acţionarii Cinven, Novo Holdings şi fondul canadian de pensii OTPP.

Oferta publică iniţială de la Synlab este intermediată de JP Morgan şi Goldman Sachs cu ajutorul Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Deutsche Bank, HSBC, Jefferies şi UniCredit. Operaţiunea va demara în data de 20 aprilie iar compania se aşteaptă ca oferta să se încheie în 27 aprilie urmând ca prima zi de tranzacţionare a acţiunilor Synlab să fie 30 aprilie.

În România, laboratoarele Synlab SRL, parte din grupul pan-european Synlab Holding GmbH, sunt un furnizor de analize medicale activ din 2005.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *