Guvernatorul Texasului interzice vaccinarea obligatorie în statul său

vaccin vaccinare Covid coronavirus sursa Pexels

Guvernatorul republican al Texasului, Gregg Abbott, a anunțat luni că va interzice tuturor entităților din statul său, inclusiv companiilor private, să impună oblogația vaccinării pentru angajați sau consumatori, potrivit publicației boursorama.com.

“Vaccinul Covid-19 este sigur, eficient și constituie cea mai bună apărare a noastră împotriva virusului, dar trebuie să rămână întotdeauna voluntar și niciodată forțat”, a scris el, pe Twitter.

În acest mesaj, guvernatorul a publicat comunicatul de presă care anunță decretul adoptat și care dispune că “nicio entitate din Texas nu poate obliga o persoană, inclusiv un angajat sau un consumator, să se vaccineze împotriva Covid-19 dacă ea se opune dintr-un motiv de conștiință personală, bazată pe o credință religioasă sau pe rațiuni medicale”.

Această decizie vine la o lună după ce Joe Biden a declarat că vaccinarea va fi obligatorie pentru circa 100 de milioane de angajați, funcționari ai guvernului federal și salariați din domeniul privat.

Acest anunț a stârnit furie în rândul republicanilor care, în numele libertăților individuale, au amenințat imediat că vor demara acțiuni în justiție.

Abbott, care s-a opus ferm obligativității măștilor, a fost testat pozitiv la Covid-19 în august, după ce a asistat la un eveniment public organizat în interior. Guvernatorul este vaccinat cu ambele doze.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.