Guvernul a amânat luarea unei decizii privind interzicerea centralelor de apartament, în cazul imobilelor noi

centrala apartament mathaus Foto: Mathaus.ro

Guvernul a amânat luarea unei decizii privind interzicerea centralelor de apartament, în cazul imobilelor noi. Un proiect în acest sens fusese promovat de fostul ministru al mediului, Tánczos Barna, pe fondul îngrijorărilor legate de poluarea pe care o generează aceste centrale în marile orașe. Documentul a rămas însă în stadiul de avizare, iar noul ministru, Mircea Fechet, spune că subiectul mai trebuie aprofundat, scrie Agenția de presă Rador.

În luna iunie, noul ministru al Mediului, Mircea Fechet, declara că încă nu s-a luat o decizie privind termenul la care centralele de apartament vor dispărea.

Însă în acest weekend la Bacău, ministrul mediului a subliniat că problema centralelor nu mai reprezintă un interes pentru Ministerul Mediului. Mai mult, Mircea Fechet cere ca milioanele de locuințe care se încălzesc cu lemne să treacă la încălzirea cu gaz pentru a nu mai pune presiune pe fondul forestier.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

„Există o nevoie certă de a finanța eficientizarea energetică a locuințelor și, până la centrale de apartament, aș vorbi despre 3,5 milioane de gospodării care încă se încălzesc cu lemn de foc, unele dintre ele având acces la rețeaua de gaze naturale și care ar putea să pună în viitor presiune mai mică pe fondul forestier, dacă or să treacă de pe încălzirea cu lemne pe încălzirea cu gaz, care este mai puțin poluantă”, spunea ministrul.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Nu gospodariile individuale sunt problema ci locuintele colective unde se fura unii pe altii oprind si pornind centralele sau caloriferele dupa bunul plac.

    • Centrale sunt eco nu poluează…însă oamenii nu mai pot fi furați contorizare individuala plătești cit consumi nu la CET…primești apa că de punea și plătești că fierbinte…

  2. La CET primești apa că de pîine și o plătești că fierbinte…caloriferele sunt călii la CET Govora in Rm Vâlcea…nu vrea nimeni să facă contract pe temperatura din calorifere doar bir și bir

  3. Politrucii si birocratii astia ar fi capabili sa interzica munca, pe motiv ca “polueaza”! Piata libera si libertatea de a alege este asa, o vorba in vant. Cum sa initiezi o asa aberatie cand singura solutie reala la probleme cetatenilor romani legat de incalzirea pe timp de iarna fiind centralele individuale (pe gas ori pe lemne/peleti)?!!! Lasti oamenii sa decida ce este mai bine pentru ei, ca stiu ei mai bine, NU ciocoii din nomenklatura de tip “modern” ce vor sa ne bage pe gat “binele comun”. Curat murdae coane/ Fanica…

  4. Da, stați captivi în sistemele de rahat centralizate, controlate de politicieni. Faceți frigul, că așa este progresist. Și plătiți eventual și consumația vecinilor, ca să nu fiți deconectați la grămadă.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.