Premierul Marcel Ciolacu a discutat marți cu co-fondatorul unicornului românesc UiPath Daniel Dines despre soluțiile necesare pentru a digitaliza sistemele informatice ale statului. El a precizat că Guvernul român vrea să învețe din experiența și modelele de lucru ale UiPath cu sectorul public din țări avansate tehnologic. „Am certitudinea că UiPath va fi unul dintre partenerii noștri de termen lung”, a spus premierul.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Ciolacu a transmis că a discutat cu conducerea UiPath, liderul mondial în automatizarea software și o companie creată în România, despre soluțiile necesare pentru a digitaliza sistemele informatice ale statului.

„Am avut un dialog extrem de deschis și de pozitiv cu Daniel Dines și echipa sa, convenind să lucrăm în continuare împreună. Vrem să învățăm din experiența și modelele de lucru ale UiPath cu sectorul public din țari avansate tehnologic precum Singapore sau Statele Unite.
Le-am spus că nu vrem să inventăm roata, ci să preluăm un model internațional de succes în privința digitalizării infrastructurii informatice de stat. Am certitudinea că UiPath va fi unul dintre partenerii noștri de termen lung în această privință și cred că este firesc ca România să se bazeze pe Daniel Dines și tinerii săi, care au construit, cu energie, disciplină și multă pricepere, un gigant tehnologic care valorează miliarde de dolari!”, a transmis Ciolacu, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Ministrul Cercetării a anunțat luni că a identificat ce poate face România pe termen scurt pentru a folosi inteligența artificialp și susține că instrumentele de inteligență artificială vor duce la o creștere a colectării de TVA cu până la 1%. „Deja am identificat ce putem să facem pe termen foarte scurt. Mă refer în materie de zile, pentru a folosi inteligenţa artificială, ERP-uri, roboţi care procesează automat date şi le corelează pentru a avea date financiare relevante, pentru a creşte colectarea în special de TVA. Estimările sunt între 0,9 şi 1% creştere a colectării TVA, folosind instrumente de inteligenţă artificială”, a declarat Bogdan-Gruia Ivan, potrivit Agerpres.

Amintim că în anul 2021 Ministerul Finanțelor și unicornul românesc UiPath au semnat un acord de colaborare pentru a operaționaliza un Centru de Excelență RPA (Robotic Process Automation – Robotizarea Procesului de Automatizare) în cadrul ministerului.

Nu este clar în ce stadiu se mai află acest acord de colaborare, în acest moment.