Ministerul Finanțelor își va automatiza procesele cu roboți software de la UiPath. Acord de colaborare pentru un Centru de Excelență în Robotizarea Procesului de Automatizare

Alexandru Nazare Daniel Dines Ministrul Finanțelor Alexandru Nazare și fondatorul UiPath Daniel Dines / Sursa foto: Facebook / Alexandru Nazare

Ministerul Finanțelor și unicornul românesc UiPath au semnat un acord de colaborare pentru a operaționaliza un Centru de Excelență RPA (Robotic Process Automation – Robotizarea Procesului de Automatizare) în cadrul ministerului.

În baza acordului, reprezentanții Ministerului Finanțelor și cei ai UiPath vor identifica procesele software repetitive la nivelul sistemelor informatice ale Ministerului de Finanțe și vor dezvolta roboți software de automatizare a acestor procese.

Implementarea soluțiilor de automatizare va ajuta la diminuarea timpului de așteptare în cazul solicitărilor de informații fiscale venite din partea contribuabililor, precum și la creșterea gradului de securitate a informațiilor procesate, afirmă Finanțele.

„Continuăm demersurile de digitalizare începute la nivelul Ministerului de Finanțe. Împreună cu reprezentanții UiPath, aducem în administrația fiscală din România cele mai noi tehnologii de automatizare a proceselor repetitive, precum eliberarea anumitor certificate fiscale, care necesită un timp de lucru îndelungat din partea inspectorilor fiscali. Automatizarea acestor procese scade încărcarea aferentă task-urilor repetitive și permite funcționarilor să-și utilizeze expertiza pentru activități complexe, cu valoare adăugată mai mare. Mulțumesc reprezentanților UiPath pentru deschiderea în ceea ce privește colaborarea cu Ministerul de Finanțe în cadrul Centrului de Excelență RPA”, a declarat ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare.

Acordul semnat astăzi pune bazele unei colaborări de durată în cadrul Centrului de Excelență RPA, care are ca obiectiv identificarea și implementarea la scară largă a soluțiilor de digitalizare în cadrul Ministerului de Finanțe, fiind orientat către tehnologii inovatoare, precum Blockchain, soluții Cloud, BigData / Analytics și Robotic Process Automation. Acest demers își propune să accelereze adoptarea și implementarea noilor tehnologii în cadrul administrației fiscale, precum și creșterea gradului de securitate a datelor procesate, în vederea îmbunătățirii experienței contribuabililor cu administrația fiscală și scăderea costurilor administrative pe termen lung, conchide Ministerul.

Ministrul Finanțelor Alexandru Nazare și fondatorul UiPath Daniel Dines / Sursa foto: Facebook / Alexandru Nazare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *