Guvernul alocă 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru proiecte din PNDL

Contracte Foto: Pixabay

100 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului vor fi alocați pentru continuarea proiectelor pe care comunităţile locale le derulează prin etapele I şi II ale PNDL, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, citat de News.ro. El a anunţat că joi va avea loc o nouă şedinţă a Executivului, în care vor fi adoptate măsuri “necesare să închidem partea de jaloane şi ţinte aferente trimestrului patru din acest an în programul PNRR”.

Ciucă a arătat că şedinţa de Guvern de miercuri seară “vizează decizii care să asigure finanţarea necesară proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

“Vom aloca 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, bani necesari pentru continuarea proiectelor pe care comunităţile locale le derulează prin etapele I şi II ale acestui program. Răspundem astfel solicitărilor primite din teritoriu de către Ministerul Dezvoltării până la 26 noiembrie în acest an. Este important să asigurăm continuitatea acestui program accesat cu succes de autorităţile locale, în condiţiile în care prin ambele etape ale programului, de la demararea sa până în prezent, sunt finanţate peste 11.700 de proiecte”, a precizat premierul.

El a adăugat că marţi a fost adoptată o hotărâre prin care Guvernul acordă sprijinul necesar aeroporturilor din 12 localităţi.

“Astăzi trebuie să adoptăm o nouă hotărâre prin care vom operaţionaliza sprijinul stabilit în şedinţa de ieri. Vorbim astfel despre 84 de milioane de lei, bani necesari aeroporturilor din Cluj, Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava, Arad, Maramureş, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş şi Tulcea pentru a depăşi dificultăţile financiare cu care se confuntă din cauza crizei generate de pandemia de COVID-19. Este o măsură importantă pentru a menţine viabil acest segment al infrastructurii de transport”, a afirmat Nicolae Ciucă.

El a anunţat că joi va avea loc o nouă şedinţă de Guvern, “în care vor fi adoptate toate celealte măsuri necesare să închidem partea de jaloane şi ţinte aferente trimestrului patru din acest an în programul PNRR”.

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *