Marea Britanie va putea sancționa mai repede oamenii de afaceri ruși, după decizia președintelui Vladimir Putin de a invada Ucraina, ca urmare a noilor măsuri legale care vor fi trimise parlamentului săptămâna viitoare, a anunțat premierul britanic Boris Johnson, potrivit Reuters.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Întrebat de corespondenții străini de la Londra de ce Roman Abramovici, cel mai mare om de afaceri rus din Marea Britanie, nu a fost sancționat pentru deținerile la Chelsea Football Club, Johnson a spus că guvernul trebuie să se miște cu grijă.

„Nimeni dintre noi nu vrea să trăiască într-o țară în care statul îți poate lua casa fără un proces echitabil”, a spus el, citat în interviul realizat vineri de La Repubblica din Italia.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

„Nu are rost să spunem, da, o să mergem după el și apoi te lovești de zidul de cărămidă al avocaților. Așa că trebuie să o facem bine. De asemenea, încercăm să nu facem această chestiune doar despre un om”, a adăugat Johnson.

Marea Britanie a fost criticată pentru că nu a aplicat sancțiuni împotriva persoanelor la fel de repede precum Uniunea Europeană, Statele Unite și Canada.

Johnson a spus că o serie de amendamente la legislația Marii Britanii privind crimele economice, care urmează să fie prezentate luni parlamentului, vor ajuta guvernul să acționeze mai rapid.

Marea Britanie a sancționat joi încă doi ruși – industriașul Alisher Usmanov și fostul vicepremier Igor Shuvalov.

Premierul Boris Johnson a spus că străinii care încearcă să spele bani în Marea Britanie nu vor avea „loc de ascuns”. Dar Partidul Laburist din opoziție acuzat guvernul că a făcut o „întoarcere de 180 de grade sub presiune”.

Guvernul a impus deja înghețarea activelor persoanelor și companiilor cu legături cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, în urma invaziei Ucrainei în urmă cu o săptămână.

Dar partidele de opoziție au spus că guvernul trebuie să facă mai mult pentru a sancționa aliații bogați ai lui Putin care dețin averi importante la Londra.

Au existat critici și din sânul Partidului Conservator, al cărui lider este premierul Johnson. Deputatul Conservator Tom Tugendhat a spus la BBC că este „extrem de îngrijorat” de faptul că întârzierile în impunerea sancțiunilor ar putea permite persoanelor care au furat de la poporul rus în ultimii 20 de ani să-și ascundă banii într-o nouă jurisdicție.

Abramovici a declarat miercuri că va vinde Chelsea Football Club și a promis că va dona bani din vânzare pentru a ajuta victimele războiului din Ucraina.