Guvernul britanic vrea să încheie un acord pe termen lung cu Qatar pentru achiziţia de gaze naturale

uk, Marea Britanie

Guvernul britanic a abordat Qatarul pentru a încheia un acord pe termen lung pentru achiziţia de gaze naturale şi pentru a consolida aprovizionarea, în contextul deficitului de gaze din Europa care a dus la creşterea preţurilor angros ale acestora, potrivit Financial Times, citat de News.ro.

Miniştrii britanici şi omologii lor din cel mai mare producător mondial de gaze naturale lichefiate au purtat discuţii cu privire la un acord pe termen lung prin care Qatarul ar deveni un ”furnizor de ultimă instanţă”, a informat ziarul, citând persoane informate despre discuţii.

Departamentul Regatului Unit pentru Afaceri, Energie şi Strategie Industrială şi guvernul Qatar nu au răspuns imediat la o cerere a Reuters pentru un comentarii.

Qatarul a redirecţionat, de asemenea, patru petroliere mari către Marea Britanie în ultimele două săptămâni.

Livrările au fost făcute după ce prim-ministrul britanic Boris Johnson a cerut ajutorul şeicului Tamim bin Hamad al-Thani, emirul din Qatar, la o întâlnire recentă, a scris FT.

Preţurile gazelor naturale au crescut în acest an, pe măsură ce economiile s-au redeschis în urma blocajelor cauzate de Covid-19 şi cererea mare de GNL în Asia a redus livrările către Europa, trimiţând unde de şoc în industriile dependente de energie.

Marea Britanie urmăreşte un potenţial acord pe termen lung, având în vedere preocupările cu privire la concurenţa sporită cu Asia pentru aprovizionarea cu GNL.

Sectorul energetic al Marii Britanii are probleme din cauza creşterii costurilor energiei. La începutul acestei săptămâni, furnizorul britanic de energie CNG Energy  şi-a încetat activitatea, alăturându-se altor 17 furnizori de energie din ţară, care au falimentat din septembrie.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *