Guvernul discută în ședința de joi un proiect național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții

Redacția iun. 21, 2023 0 comentarii
Ferma sera agricultura muncitori Pexels

Guvernul are pe masa ședinței de joi, în primă lectură, un proiect național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a declarat săptămâna trecută că Guvernul pregătește scheme de ajutor de stat pentru industria agroalimentară și construcții.

„Pe zona de industrie alimentară și ce înseamnă industria de construcții, pentru că în paralel implementăm o serie de proiecte de transport, aceste tipuri de scheme de ajutor de stat urmează să fie aprobate în ședințele de guvern viitoare”, a declarat Boloș după prima ședință de Guvern de săptămâna trecută.

„Este un prim pas pentru a avea o creștere economică sustenabilă în deosebi pe zona de investiții și mai ales în contextul în care pentru industria agroalimentară și pentru cea din industria de construcții am avut scheme de ajutor de stat finanțate din fonduri europene”, a declarat Boloș.

Ministrul a spus atunci că este un obiectiv important pentru România pe termen scurt, dar și mediu și lung care aduce un plus de valoare adăugată.

Întrebat care vor fi sursele de finanțare pentru scheme de ajutoare de stat, Boloș a spus că aceste scheme ar putea să se finanțeze din bugetul de stat. „Nu cred că se va putea aloca din fonduri europene o sursă de finanțare în acest sens”.

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *