Guvernul majorează cu 50% salariile de bază ale angajaților implicați în aplicarea PNRR

Carmen Radu nov. 10, 2022 2 comentarii
bani, POCU, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Guvernul a pregătit un proiect de ordonanță de urgență prin care majorează cu 50% salariile de bază ale angajaților implicați în implementarea de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile precum și cei implicați în implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), indiferent de numărul de proiecte în care sunt implicați, arată documentul care va fi vineri pe masa Executivului.

„Personalul din instituțiile și/sau autoritățile publice nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și/sau fonduri externe rambursabile, precum și personalul implicat în implementarea Mecanismului de redresare și reziliență prevăzut la art.6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului național de redresare și reziliență necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, cu modificările și completările ulterioare, aprobată prin Legea nr. 230/2021, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect”, conform documentului.

În prezent, personalul din structurile antemenţionate are dreptul la majorarea cu până la 35% a salariului de bază.

Prevederile nu vor fi aplicabile demnitarilor, cu excepţia funcţiilor de preşedinte și vicepreşedinte al consiliului judeţean şi primar și viceprimar.

Inițial, Guvernul voia să majoreze aceste salarii începând din luna august, printr-o ordonanță care prevedea că doar salariile unor bugetari urmau să crească cu până la 50%. Totuși, Guvernul a renunțat atunci la acel plan, după ce Consiliul Economic și Social a decis că unele măsuri ar fi discriminatorii. În cele din urmă, atunci, prin OUG 115/2022, Executivul doar a majorat salariile de bază ale celor mai multe categorii de angajaţi din sistemul public cu o pătrime din diferența existentă în plată și nivelul salarial care ar fi trebuit să fi ajuns în 2022, conform legii salarizării unitare (Legea-cadru nr. 153/2017). Astfel, la acea vreme, Guvernul a renunţat la prevederile despre majorarea salariilor de bază cu până la 50% ale angajaţilor implicaţi în PNRR.

Sursa: Facebook/ Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Comentarii

 1. Nu inteleg de ce se aplica funcţiilor de preşedinte și vicepreşedinte al consiliului judeţean şi primar și viceprimar?
  E logic?
  E cascaval pentru membri de partid?

  Se majoreaza pe viata pentru ca nu fac nimic?
  Nu au facut nimic!
  Decat celebrele terenuri de fotbal in panta!
  Ce mari proiecte gestioneaza presedintii de CJ?
  Doar Bolojan de la Bihor ar trebui sa primeasca dar restul in frunte cu Dumitrescu de la Ph de ce?
  😮
  Majoritatea încrengaturilor coruptiei duc la ei!
  Iar Primarii si viceprimarii de ce sa primeasca pe viata aceasta rasplata cand localitătile au fost tinute in Subdezvoltare?
  😮
  Cum niste Neica Nimeni precum Volosevici de la Ploiesti, care a tinut un mare oras fara apa calda timp de 4 luni, sa primeasca spor de 50%?
  😡
  Ia seama Guvernule ce faci!
  Dai bani nemeritati la sifonari!
  Nu era ma bun daca faceai un concurs de proiecte cu premiere pe fiecare categorie de speciali?
  Premiai pe primii trei pe categorie si efectul era de competitie, de fair play.
  Ex.
  Cel mai bun viceprimar de la tara?🤣
  Care doarme mult si nu stie cu proiectele cu FE!

  Asa dai bani la gramada la toti membri de partid care au ciugulit spaga de la borduri si panseute!
  😡
  Spun ca e pe langa Constitutie!

 2. E ca si cum ai ar avea doi porci in “cocina” numita Romania, unul fiind slab vai de el (bugetari platiti din fonduri publice, ex: asistenti personali ai pers/copilului cu handicap grav), si unul de 300 de kg care abia se ridica de jos ( funtionari, demnitari, personal FE, deputati etc).
  Bun. Ce face statul? Lasa “porcul” slab vai mama lui, sa se dea cu capul de toti peretii “cocinii”, si, il indoapa pe ala deja gras…ca abia se ridica la propiu de pe scaunul in care doarme….ca astia mari dorm pe scaune nu pe jos ca aia mici, sa nu se mai ridice doloc. Si asa e prea “gras” sa se mai ridice sau sa.l mai intereseze ce e in jurul “cocinii”. El are destul in “troc”. Rusine pentru salariul minim al asistentului unui copil cu grav 1, care este acum 1524 lei in mana, rusine pentru nimicul oferit copilului cu handicap si rusine pentru majorarea salariilor bugetarilor care au deja peste 10000 lei venit lunar in mana. Merita, literalmente, tot scuipatul din lume aceasta decizie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *