Guvernul va adopta un pachet de măsuri privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie şi gaze pentru un an

Redacția mart. 14, 2022 0 comentarii
Nicolae Ciuca, premier

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România va cere realocarea din programele anterioare destinate economiei Românești pentru a interveni în mediul de afaceri. De asemenea, acesta spune că Guvernul va  adopta plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică pentru un an.

„România va cere realocarea din programele anterioare destinate economiei românești pentru a interveni în mediul de afaceri, al întreprinderilor românești. Acest pachet trebuie să facă față provocărilor ridicate pe piața europeană și să garanteze stabilitate și predictibilitate, atât mediului de afaceri, cât și populației.”, a declarat Ciucă.

Acesta spune că Guvernul va adopta un pachet de măsuri pentru a reduce presiunea generată la energie și gaze naturale. „Vom interveni printr-un set de soluții compensatorii și plafonări pentru un an de zile începând cu 1 aprilie”.

Ciucă a anunțat că toți consumatorii casnici vor plăti pentru un consum de până la 100 de kw pe lună prețul de 0,68 de lei/kw, iar pentru un consum cuprins între 100 și 300 de kw, vor plăti 0,8 de lei/kw.

La gaz, prețul practicat pentru gospodării va fi de 0,31 de lei/kw.

Cu excepția marilor consumatori, care vor avea pachete dedicate de ajutor de stat, toate companiile românești vor beneficia de un preț fix, la energia electrică, de 1 leu pe kw, tva inclus, și 0,37 lei/kw pentru gaz, tva inclus.

„Suntem în discuții cu Comisia Europeană pentru a continua și în acest an sprijinul pentru combinate chimice sau industria de combinate de materii prime. Măsurile vor proteja populația și economia prevenind riscurile creșterii inflației. Guvernul este alături de mediul de afaceri pentru a proteja locurile de muncă”.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *