Guvernul vrea să reducă puternic, de la 400 de euro la 100 de euro, deductibilitatea abonamentelor la sală oferite de angajatori

Sala de sport fitness Pexels

Guvernul vrea să reducă puternic de la 400 de euro la 100 de euro, deductibilitatea abonamentelor la sală oferite de angajatori, conform unui proiect de ordonanță de urgență obținut de Economedia și G4Media. Cele mai importante prevederi pot fi citite AICI.

În Codul Fiscal, în prezent, abonamentele la sală sunt deductibile limitat în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană.

Acum, Guvernul vrea să scadă acest prag la 100 de euro.

„40. La articolul 68 alineatul (5), literele a) și r) se modifică și vor avea următorul cuprins:
r) contravaloarea abonamentelor, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 100 euro anual pentru fiecare persoană, oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, care acționează în nume propriu în cazul abonamentelor care includ dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, ori în calitate de intermediari pentru serviciile medicale, în cazul în care abonamentele respective includ și servicii medicale”.

O astfel de măsură ar reduce puternic atractivitatea unor astfel de servicii. Cu 100 de euro poate fi acoperit un abonament de numai una-două luni la sală.

Foto: Sălile de sport, închise / Pexels.com

Comentarii

  1. ti-ai dracu sa fiti, doar nu vreti sa fiti sanatosi … mai bine bolnavi sa depindeti de statul roman si sistemul sanitar performant 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *